Uroš Adrian

KAKŠNE BARVE JE TVOJ ODNOS?

Komaj sem čakal, da mi  bodo Vodniki dovolili pisati o tej temi. To je tema, o kateri bi lahko sam govoril ure in ure. Vendar si lahko povsem brez skrbi, da danes ne bom zapisal vsega. Šla bova počasi, korak za korakom, zato da boš tudi ti te korake lahko počasi pripeljal, pripeljala v svoje življenje. Z veliko gotovostjo lahko rečem, da je to tema, o kateri bi želeli govoriti vsi in o kateri mislimo, da vemo prav vse.

No in prav zato, ko nanese pogovor na to temo, postane lahko boleče, smešno, neprijetno, obremenjujoče, pa vendar je del življenja. Vse se začne in konča pri odnosu. Bodisi v odnosu do bližnjega, bodi si v odnosu do znanca. A, če želiš razumeti vse te odnose, je vredno najprej razumeti sebe.

Zato imam na tem mestu vprašanje zate: Se ti zdi, da v odnosih, o kakršnih koli govoriva, nisi viden, še manj slišan, sprejet ali celo opažen?

Kot za nameček, naj ti namignem, da je prav to razlog narcisoidne naravnanosti Namreč, je v zadnjem obdobju zelo veliko zakonov, takšnih in drugačnih zvez, prijateljstev, razpadlo. Nahajamo se namreč v čustveno zelo nestanovitnem obdobju. Vendar, to ni izgovor, to je samo moj namig tebi za lažje razumevanje v nadaljevanju.

Ja in rekel sem, da bova šla korak za korakom. Začniva torej danes z odnosom med dvema. Za začetek te povabim, da razmisliš, v kolikor si v kakršnem koli odnosu, kakšen je tvoj odnos. Zato te povabim, da vzameš list papirja in izbereš barvico ene izmed naslednjih barv: rumena, rdeča, oranžna, zelena, modra in šele nato bereš naprej.

V nadaljevanju ti bom namreč skušal pojasniti, kaj v energijskem smislu, pomeni tvoja izbrana barva, pri postavitvi tebe v odnosu:

RUMENA – odnos je zelo sončen, topel in razumevajoč. Vendar imaš ti prav tukaj lahko občutek stalnega dvoma, da se na nasprotni strani vedno dogaja nekaj neprijetnega zate, lahko tudi nezvestoba. To nakazuje na vse tvoje strahove, ki jih prinašaš v odnos, iz preteklih odnosov. Tako bi bilo zelo dobro, da si postaviš vprašanje: ali je ta odnos res tisto nekaj, kar lahko raste z mano?

RDEČA – videti je, da te druga stran ne sliši ali pa ti ne želiš slišati nje. Če pogledaš kot zunanji opazovalec, lahko dobiš občutek, da je med vama že vse povedano. Tako samo še nestrpno čakata na zaključni epilog. Morda bi bilo vredno, da nehaš iskati krivca, ampak sprejmeš dano situacijo in s tem dejanjem pospešiš pozitiven zaključek za vse vpletene.

ORANŽNA – je zmes rumene in rdeče, kar pomeni, da vsak med vama, vleče na svojo stran. Oba zelo težko spustita, saj čakata, da bo druga stran, naredila prvi korak. Smešna  sta. Čeprav že poznata epilog, bodisi v pozitivni ali negativni smeri, se obnašata kot dva otroka in čakata, da bo druga stran naredila prvi korak.

ZELENA – v odnosu vlada harmonija. Vajin odnos je na zunaj videti precej eteričen in mističen. Vendar samo vidva vesta, ali je tak videti samo na zunaj. Neverjetna je vajina vez, ki lahko izhaja še iz kakšnega od preteklih življenj. Vajin odnos je poln preizkušenj, ki jih rešujeta vsak zase in ne obremenjujeta drug drugega. Sta precej samosvoja in samostojna. Tako sta tudi hvaležna, da vama tak odnos, v vajini enakovrednosti, omogoča osebnostno rast.

MODRA – vajin odnos temelji na pogovoru in medsebojni odkritosti. Včasih je ta odkritost tako zelo velika, da utegne biti boleča za eno ali za drugo stran. Pa vendar, zmoreta vse omiliti in uskladiti na miren način. Resnično vama je pomembno, da sta vidva, vidva. To povezanost tako kažeta tudi na zunaj. Prav zato lahko imata velikokrat opravka z nevoščljivimi ali celo zlobnimi jeziki. Vajin magnet pa je prav to, da vidva vesta, kaj je vajina resnica.

Tukaj sem samo na hitro nanizal bistvene značilnosti obarvanih odnosov, ne glede na to, v kateri barvi odnosa se trenutno nahajaš. Vsaka barva lahko preide v drugo barvo. Zato, v kolikor ceniš sam sebe, boš vedno zmogel razbrati, ali se je vredno sprehajati med barvami, upajoč da bo enkrat bolje, ali graditi na določeni barvi, ali oditi iz odnosa in dovoliti, da v tvoj svet vstopi Duša, ki ti je dejansko namenjena.

Velik objem,

Uroš Adrian

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com