MY CHI – SHANA FOGIE

Shana Flogie – Zvezdni vpogled iz Prve roke – Marec 2024

Za mesec marec 2024

Z marcem prihaja nekaj najbolj opaznih in globokih energijskih premikov.

Osebni planeti, Sonce, Venera, Mars in Merkur se 20. marca prebijejo v Ovna. Zato…

Izkoristite ta »velik potencial« za neverjetne nove začetke, a le če ste pripravljeni zapreti vrata, ki niso več del vaših bodočih sanj in ambicij.

Bolj kot se sezona Rib bliža koncu in se začenja sezona Ovna, je  ugoden čas za zaključevanje določenih poglavij, odnosov in projektov, ki vam ne služijo in vas podpirajo več. To naredite s kančkom spoštovanja, medtem ko seveda navdušeno glejte v prihodnost. Ob enakonočju namreč nastopi astrološko novo leto in… dejansko je to začetek leta!

Čeprav bosta prva dva tedna v marcu še vedno polna fantaziranja in odmaknjenosti, boste ob koncu zelo verjetno druga oseba. Najverjetneje se boste počutili kot da ste povsod pa nikjer in boste lahko povsem izčrpani. Pomembno bo, da ne obupate ter se spomnite svojih sanj in vizij, kaj želite v življenju doseči. Delajte na sebi in svojih nezavednih vzorcih, ki se bodo kazali skozi bolečine, s katerimi se boste v teh nekaj tednih soočali.

Vsekakor boste zlahka zdrsnili v sanjarjenje in hrepenenje po novosti, ki pa bo tudi osrednja tema v tem mesecu.

Ta prehodni čas prinaša tudi možnost odpusta preteklih ran, omejujočih prepričanj ter odnosov, ki vam ne služijo več. To je priložnost, da se osvobodite bremen preteklosti in se premaknete naprej svobodno in z lahkotnostjo. S tem, ko se znebite starih vzorcev in prepričanj, ustvarjate prostor za novo zavest, nove izkušnje in nove možnosti.

V tem prehodnem obdobju je pomembno tudi, da se zavedate svoje lastne Moči in Svetlobe.

Tudi arhetip, ki vlada v marcu je Moč in Sijaj, ki vas bo nagovarjal, da verjemite vase, sledite svojim sanjam ter se povežite z višjo zavestjo, ki vam bo vodilo na poti. Zavedajte se, da ste del velikega prehoda, ki se dogaja tako na kozmični, kot na planetarni ravni. To je čas, ko se mnogi ljudje po vsem svetu zbujajo in si prizadevajo za višjo raven zavedanja in duhovne rasti. Skupaj se premikamo in sodelujemo pri ustvarjanju nove Zemlje, nove družbe, kjer vlada ljubezen, sočutje in enotnost. Zasedite svoj oder v življenju in začnite sijati, saj je čas, da živite vsak trenutek polno, s strastjo in namero.

Izkoristite ta čas prehoda, da se osredotočite na svoje cilje, svojo vizijo ter ustvarjanje novega življenja.

Zaupajte v proces preobrazbe in bodite odprti za vse čudovite možnosti, ki prihajajo na vašo pot. Zato si vzemite trenutek, da se povežete s svojo notranjo modrostjo in vizijo ter prispevate k tej globalni preobrazbi.

Bodite odprti za nove ideje, nov način življenja in nove načine delovanja.

Sprejmite svojo moč in odgovornost za svoje življenje ter prispevajte k ustvarjanju sveta, v katerem želite živeti. Zdaj je čas za novo rojstvo, za prebujanje v novo zavest in za ustvarjanje življenja, ki si ga resnično želite živeti. Bodite pogumni, sprejmite izzive in verjemite vase.

Moč je arhetip, ki predstavlja notranjo moč, samozavest in sposobnost obvladovanja svojih instinktov ter živalskih nagonov. Simbolizira tudi ljubezen, sočutje in nežnost ter nas spodbuja k usmiljenju do sebe in drugih. Uči, kako najti ravnovesje med svojimi instinkti in razumom ter kako uskladiti svoje notranje sile za dosego svojih ciljev. Ta arhetip nas spominja, da je resnična moč v nežnosti in sočutju, ne pa v agresiji ali prevladi nad drugimi. Samo tako lahko zaSijemo.

S pravilno uporabo svoje notranje moči lahko dosežemo velike stvari in spreminjamo svet na bolje.

Pomembno je, da se zavedamo svoje lastne vrednosti in si dovolimo sijati v svoji edinstveni svetlobi. Spodbuja nas k temu, da se odpremo svoji notranji modrosti in intuiciji ter sledimo poti, ki nam bo prinesla notranje zadovoljstvo in izpolnitev. Naj vas vodita Moč in Sijaj, da je vedno luč na koncu tunela, ne glede na to, kako temne se zdijo trenutne okoliščine. Pomembno je, da ohranjamo vero v boljšo prihodnost in se osredotočimo na to, kar nas osrečuje in navdihuje. Spominja nas, da smo vedno povezani z virom neizčrpne ljubezni in podpore ter da smo sposobni preseči vse ovire na svoji poti.

V marcu se začenja tudi sezona mrkov

Pomembno je dejstvo, da je to tudi zadnji mesec, ko so vsi planeti v direktnem položaju. V prvih treh tednih nas sezona Rib pomika  skozi stelij s Soncem, Merkurjem, Saturnom in Neptunom, ki vsi poudarjajo, kaj energijsko zaključujete in sproščate in kaj je pomembno za vaše potovanje. 10. marca bo Mlada luna v Ribah bo na 20 stopinjah začela sezono mrkov, čeprav to NE bo mrk. Energija Mlade lune bo sprožila vse tisto, kar se bo kasneje močno spremenilo v času dejanskega Luninega mrka, 25. marca, ki bo v znamenju Tehtnice. Vsi, ki imate seveda kakšne svoje osebne planete, pomembne točke v svoji rojstni karti, boste imeli aktivirano pot usode.

Ob vstopu Sonca v ognjenega Ovna, na enakonočje, se začne novo astrološko leto, ki je letos še posebej močno. Sonce v Ovnu bo naredilo sekstil na Plutona v Vodnarju, kar prinese na površje zelo veliko dinamike za preobrazbo.

Sonce v astrologiji predstavlja osnovno identiteto, vitalnost in življenjsko pot. Ko je Sonce v Ovnu, je poudarek na energiji Ovna, ki je dinamična, pogosto impulzivna in polna iniciative. Ovni so znani po svoji močni volji, pogumu in neustrašnosti. To obdobje lahko prinese občutek začetka nečesa novega, svežega in energičnega.

Pluton pa je planet transformacije, obnove in močnih preobrazb. V astrologiji simbolizira tudi skrivnosti, intenzivne izkušnje in globoko notranje preobrazbe. Ko je Pluton v Vodnarju, lahko ta energija poudari kolektivno ozaveščenost, inovativnost in družbeno preobrazbo.

Sekstil med Soncem v Ovnu in Plutonom v Vodnarju kaže na harmoničen aspekt, ki omogoča sodelovanje med tema dvema energijama. To lahko prinese željo in priložnosti za globoko preobrazbo tako na osebni ravni (Sonce v Ovnu) kot tudi na kolektivni ravni (Pluton v Vodnarju).

Ob enakonočju v marcu pa je ta aspekt še posebej poudarjen.

Enakonočje je čas, ko je dan enako dolg kot noč, kar simbolizira ravnotežje med svetlobo in temo.

To lahko dodatno okrepi simboliko sekstila med Soncem in Plutonom, saj je enakonočje čas prehoda, kar lahko spodbudi željo po spremembah v življenju. Ta dinamika bi lahko spodbudila ljudi, da se osredotočijo na svoje cilje, si postavijo nove ambicije in se odločijo za pogumne korake naprej. Prav tako bi lahko pripomogla k širšim družbenim premikom in spremembam, ki vključujejo inovacije, tehnološki napredek ter spremembe v kolektivni zavesti.

Spomladanski Lunin mrk

Marec bo tako aktiviral življenjske spremembe, osebne preobrazbe in nove kreacije, za katere ste morda mislili, da so odložene ali pozabljene, pa vendar vesolje pozna vaše potovanje in je pripravljeno zagotoviti poživljajoče nove začetke.

Lunini vozlišči se na poti usode premikata od julija 2023 pa vse do januarja 2025 skozi Ovna in Tehtnico ter prinašata energijo in osredotočenost tja, kjer ste pripravljeni zrasti v več svojega pravega jaza (Oven). Zdaj bo čas, da se poglobite v to, kaj pomeni to za vas osebno, ko raziskujete energije Ovna in Tehtnice v vaši rojstni karti glede na izražanje, lokacijo v hiši in prejšnje cikle rasti.

25. marca bo Lunin mrk v Tehtnici, ki bo osvetlil vse prejšnje nakopičene energije ali nedokončane posle

Za popolno ponastavitev je potrebno čiščenje starega.

Mrki so kozmični sprožilci, odpirajo in zapirajo portale. Ta kulminacijska točka vas bo prisilila k priznanju, kaj je in kaj ne deluje več v vašem življenju. Ob koncu meseca pričakujte velike spremembe, zaključke in povsem nove smernice.  Pomembno bo, da NE poskušajte nadzorovati te energije. Verjemite, da vas ta Mrk v Tehtnici popelje tja, kamor ste namenjeni. Vzemite si ta čas kot priložnost za razmislek in vpogled, namesto, da sprejemate velike odločitve.

Polna luna nastopi, ko Sonce v Ovnu tvori opozicijo z Luno v Tehtnici. Polna luna je čas kulminacije in obljube izpolnitve tistega, kar se je začelo ob mlaju. Ta faza Lune nastopi na 5 stopinjah Tehtnice nasproti Sonca, na 5 stopinjah Ovna. To je tretji mrk v nizu šestih, ki se zgodijo vzdolž karmične osi Oven-Tehtnica od 20. aprila 2023 do 29. marca 2025.

Popolni SONČNI mrk 2023 –  20. aprila na 29. Ovna 50

SONČNI mrk 2023  – 14. oktobra na 21. Tehtnice 08

Polsenčni LUNIN mrk 2024  – 25. marca na 5 Tehtnice 07

Popolni SONČNI mrk 2024  – 8. aprila na 19. Ovna 24

SONČNI mrk 2024  – 2. oktobra na 10. Tehtnice 04

Delni SONČNI mrk 2025  – 29. marca na 9. Ovna 00

Prvi je bil popolni sončni mrk v poznem ovnu. Medtem, ko se od aprila 2023 osredotočamo na gradnjo naše neodvisnosti in delamo na odločnosti, nas ta marčevski mrk v Tehtnici spodbudi, da razmislimo o zdravih odnosih in o tem, kako to vpliva na proces.

Ta mrk služi kot spodbuda in motivacija, da naredimo izboljšave na področjih življenja, ki jim vladata Oven in Tehtnica, v naših rojstnih kartah. Na teh področjih se lahko občutki nezadovoljstva še povečajo.

Ta mrk bo najbolj vplival na ljudi z osebnimi planeti na 0 do 10 stopinj glavnih znamenj: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog.

Čas bo, da razrešimo zadeve, vzpostavimo ravnotežje, vzamemo lekcije in gremo naprej, vendar si s tem vzemite nekaj časa, saj mrki lahko začasno skrijejo del našega življenja na način, da se osredotočimo na drugega. Zdaj si morate prizadevati za ravnovesje.

Pri Luninih mrkih gre za odnose in polarnosti.

Z vpletenostjo karmične osi Oven-Tehtnica nas lahko ta Lunin mrk prisili, da natančneje pogledamo svoje potrebe, pomanjkljivosti in želje v zvezi z ravnovesjem med življenjskimi področji, ki jim vlada Oven, in tem, ki jim vlada Tehtnica. Poglejte katere hiše zajemata ti dve znamenji v vaših rojstnih kartah.

Kontrast med ognjevitim, neposrednim, konfliktnim Ovnom in logično, taktno, uravnoteženo usmerjeno Tehtnico pride do polnega razcveta. Energija Lune v Tehtnici je zavedanje potrebe po odnosih in vsem, kar pride z njihovim vzdrževanjem – sklepanje kompromisov, pogajanje, prijaznost in uravnoteženje. Sonce Ovna pa je samozavestno, vodilno in osebno pogumno.

Ta polna luna nas spodbuja, da najdemo ravnovesje med zadovoljevanjem svojih osebnih potreb in skrbjo za potrebe pomembnega drugega ter med neodvisnostjo ali avtonomijo in odvisnostjo ali druženjem. Luna v Tehtnici je diplomatska, enakopravna in poštena, Sonce v Ovnu pa ceni pristnost pred taktnostjo in se napaja z neodvisnimi prizadevanji. Polna luna osvetljuje ta konflikt. Zato zanemarjanje enega ali drugega konca osi Oven-Tehtnica se bo zagotovo obrnilo proti nam. V idealnem primeru bi bilo treba najti ravnovesje med obema energijama in k temu nas vabi ta mrčna Luna.

Marčevska Polna luna govori o čustvenih izjavah, te pa bo mrk osvetlil.

Vas zanima kaj bo mrk osvetlil v vašem življenju?

Potem počakajte na cukrček ob spomladanskem mrku 😉

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca, Shana

10. marca

Shana Flogie: Zvezdni cukrček meseca marca

»Pazite na svoj jezik!«

10. marca prestopi Merkur iz vodne Ribe v ognjenega Ovna, kjer zaradi svoje aprilske retrogradne faze, ostane vse do 15. maja 2024

Končno bo vaša glava bolj bistra in misli bolj jasne, saj jih boste lahko izrazili z obnovljeno samozavestjo. Pa vendar neposrednost Ovna, vas še vedno opozarja, da še dvakrat bolj premislite, preden spregovorite impulzivno. Planet komunikacije, povezovanja in trgovanja se bo nahajal v najbolj reaktivnem znamenju zodiaka. Zavedajte se, da ko je Merkur v Ovnu, se manj ukvarjamo z objektivnimi pogledi in razlagami, in vse svoje odločitve sprejemamo naglo, impulzivno in brez pravega razmisleka. Tudi način komunikacije bo bojevit, saj boste čutili, da vas vsi napadajo ali boste pa tudi samo opazili, da ste veliko bolj drzni, direktni, spontani, impulzivni in boste reagirali na prvo žogo. Opazujte se. Zavestno si vzemite čas, da boste glede odločitev previdni in jih ne boste sprejemali preHitro!

Vaši izzivi bodo:

  • Pazite, da ne boste tekmovali in iskali svoj prav za vsako ceno, izogibajte se hitrih, brezglavih morda prenagljene odločitve.
  • Nestrpni boste.
  • Neposredna komunikacija, ko bo jezik deloval pred mislimi.
  • Hitri, morda obrambni ali borbeni odzivi.
  • Ne boste upoštevali navodil in boste delovali navkljub opozorilom!

To velja za izrekanje besed, misli in pogovore, ki jih boste po vsej verjetnosti morda kasneje obžalovali. Imejte to v mislih, še posebej, če so v vaših odnosih prisotne napete energije, naj vas ne presenetijo nenadni napadi čustvene jeze zaradi preobremenjenosti, ko se poskušate izraziti.

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca, Shana

25. marca

Shana Flogie: Zvezdni cukrček ob spomladanskem Luninem mrku

»V odnosih bo pokalo po šivih!«

Lunin mrk ob polni luni osvetljuje konflikt med »jaz« in »teboj« ter med avtonomijo in deljenjem z drugimi.

S polno Luno pride do simbolične »osvetlitve« problematike v naših življenjih. Čustvena razkritja prinesejo, da pretekla čustva in bolečina izbruhnejo v našo zavest. Ker je Luna nekakšna senca Sonca je to čas za odpustite stare stvari iz svojih sistemov in se izrazite, če pa je potrebno pa izkoristite ta čas, da porušite tudi mostove preteklosti.  

Ta mrk govori o prebujanju potrebe, da uživamo in cenimo naše partnerje ali pomembne druge osebe v našem življenju.

Čustva, občutki in razodetja v tednih po tem mrku so ključni, saj vodijo k rešitvam. Ta Lunin mrk bo kot nagrada, saj je poln novih možnosti in učnih preizkušenj. Pa vendar se ne prestrašite, kajti lahko traja nekaj časa, preden boste sestavili celotno sliko trenutno za vas aktualne situacije.

Nekakšna kriza v odnosih bo

Lahko bi celo rekli nekakšna kriza zavesti ali nenadno zavedanje pomanjkanja v našem življenju. Mrk nam tako nudi zlato priložnost, da raziščemo svoje čustvene potrebe v kontekstu polarnosti hiše – področja, kjer se zgodi mrk v naših rojstnih kartah.

Odnosi so lahko v tem času preizkušeni, pretrgani ali okrepljeni. Naše odkritje je lahko čustveno nabito in dramatično.

Nekaj dni prej in v času mrka se vse lahko zdi veliko in celo večje od življenja. To bo lahko trenutek spoznanja, ko se lahko močno zavemo svojega pomanjkanja. To razumevanje nas lahko spodbudi k dejanjem, čeprav je lahko na začetku poti nekaj kaosa.

To je čas za delo na razčiščevanju preteklih vzorcev, ki so nas zadrževali pri izpolnitvi odnosa.

Pomembno je, da se zavedate, da so prihajajoča razkritja lahko napihnjena in dramatična, vendar jih ni mogoče zanemariti, saj izvirajo iz resničnih občutkov. Ne pozabite, da pri mrkih dobimo močan poudarek na enem področju življenja, a zatemnitev na drugem področju, zato je smiselno počakati, da sprejmemo pomembne odločitve, ko lahko vidimo sliko v celoti. Ta mrk bo seveda osvetlil »karmičen del«, ki ga bo potrebno v naslednjem pol leta tudi oddelati. Tudi Kiron, ki je v znamenju Ovna in je na drugi strani karmične osi, kaže, da se je potrebno premakniti in razrešiti, saj se duša osvobodi rane s tem, ko jo ozavesti in sprejme.

Ta Lunin mrk nam lahko pritegne pozornost na disfunkcionalna področja našega življenja. Čustva in spoznanja so velika. Načrti pa lahko zacvetijo.

Skozi dogodke in okoliščine se v času tega mrka lahko naučimo, da moramo stopiti v stik s svojimi potrebami za močnejšo povezanost z drugimi. Da bi se počutili izpolnjene, moramo priznati in sprejeti svojo potrebo po drugih, ravnovesju in kompromisu.

Zavedamo se, kje smo pretiravali s svojo neodvisnostjo ali osredotočanjem na »jaz« (Oven), kjer je to šlo na račun naše perspektive, druženja in odnosov (Tehtnica).

Polne lune so vedno koristne za povečanje že obstoječih težav, tako da bi lahko videli, kje je potrebno, da ponovno vzpostavimo ravnovesje. Pomembno se bo osredotočiti na doseganje dobrega ravnovesja.

Razsvetljenje v tednih po lunaciji nam nudi zlato priložnost za raziskovanje naših čustvenih potreb, kar na koncu vodi do pozitivnih dejanj in odločitev.

Ta mrk bo najbolj vplival na vse, ki imate svoje osebne planete na 0 do 10 stopinj glavnih znamenj: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog. Vedite, da…

Čas bo, da razrešite zadeve, vzpostavite ravnotežje, vzamete lekcije in greste naprej, vendar si s tem vzemite nekaj časa, saj lahko mrki začasno skrijejo del vašega življenja na način, da se osredotočite na drugega. Zdaj si morate prizadevati za ravnovesje.

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca, Shana

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com