AktualnoModrosti tedna

VALENTINOVO – Praznik ljubezni in povezovanja


14. februar, datum, ki ga vsako leto nestrpno pričakujejo zaljubljenci in tisti, ki praznujejo ljubezen. Vsako leto se ljudje po vsem svetu zavedajo pomembnosti valentinovega ne le kot priložnosti za izražanje svojih čustev do partnerja, ampak tudi za praznovanje ljubezni v vseh njenih oblikah – med družinskimi člani, prijatelji in celo ljubezen do samega sebe.

Valentinovo ni le o obdarovanju s cvetjem, čokolado ali ljubezenskimi karticami, temveč je tudi priložnost za refleksijo o pomenu ljubezni in medsebojnega spoštovanja. To je čas, ko si lahko vzamemo trenutek, da se zahvalimo tistim, ki so vedno ob nas, in izrazimo svojo naklonjenost do njih na poseben način.

Ne glede na to, ali ste v dolgoletnem partnerskem razmerju ali se šele spogledujete z nekom, je valentinovo priložnost, da ustvarite nepozabne spomine in okrepite svoje vezi. Morda je to popolna priložnost, da svojemu partnerju izrazite svojo hvaležnost ali pa preprosto preživite čas skupaj, ki ga boste občutili kot nekaj posebnega.

Valentinovo je tudi čas za druženje s prijatelji in družino. Organiziranje zabav, srečanj ali pa preprosto pošiljanje sporočil ljubezni in prijateljstva je lahko enako pomembno kot zmenek s partnerjem. Saj veste, da je ljubezen v vseh oblikah vedno vredna praznovanja.

Zavedamo se, da lahko valentinovo s seboj prinese tudi občutke osamljenosti in žalosti, še posebej za tiste, ki so nedavno izgubili ljubljeno osebo ali so daleč stran od svojih najdražjih. Vendar je prav tako pomembno, da se spomnimo, da ljubezen ni omejena na en dan v letu. Če se počutite osamljene, si vzemite čas zase, morda si privoščite nekaj posebnega ali pa se povežite s prijatelji in družino prek virtualnih sredstev.

Torej, ne glede na to, kako boste preživeli valentinovo letos, si zapomnite, da je ljubezen tista, ki nas povezuje in naredi naše življenje bolj polno.

Srečno valentinovo!

Pripravila: DS