Aktualno

SONČEV MRK

Previdnost zaradi močnih negativnih energij

Obeta se nam naravni spektakel, ki bo pritegnil našo pozornost – Sončev mrk. Danes, 8. aprila 2024, ob 20.18 uri, se bo Luna postavila med Zemljo in Sonce ter ustvarila prizor, ki je v svoji lepoti in mističnosti neprekosljiv. Vendar pa se za to čarobnostjo skriva opozorilo, ki ga ne gre prezreti.

Priročniki o duhovnosti in ljudski modrosti že dolgo poudarjajo, da so časi sončevih mrkov občutljivi in da je pametno biti previden. Nekateri trdijo, da so ti trenutki, ko se Sonce, Luna in Zemlja utelešajo v skrivnostni simfoniji, izjemno občutljivi na energije, ki lahko vplivajo na naše misli, čustva in celo fizično počutje.

Nekateri ljudje verjamejo, da negativne energije v času sončevih mrkov dosežejo svoj vrhunec. Zato modreci in praksa iz različnih kultur svetujejo, naj se v času mrka zadržujemo v zavetju doma, obdanem s pozitivno energijo, ter da se izogibamo nepotrebnemu tveganju, ki ga lahko prinesejo negativne vibracije.

Čeprav znanost ne more dokazati neposredne povezave med sončevimi mrki in človeškim vedenjem, je nesporno, da ti redki dogodki sprožijo zanimanje, spoštovanje in čutenje narave na način, ki presega znanstveno razumevanje. In če obstaja celo najmanjša možnost, da nas ti trenutki opominjajo na pomembnost ravnotežja in notranjega miru, potem je vredno prisluhniti tej skrivnostni melodiji vesolja.

Čez nekaj časa bomo lahko opazovali, kako se svet nadaljuje, obogaten s čarobnostjo in modrostjo, ki nam jo prinaša vsak sončev mrk. Vendar pa, kot opozarjajo modreci, se raje eno uro pred in po času mrka zadržujmo v zavetju doma, saj se v tem času po svetu lahko dogajajo nepredvidljive stvari, ki bi nas lahko presenetile.

Pripravila: DS

Foto: pexels.com