AktualnoIzpostavljenoModrosti tedna

Se odpravljate na dopust s štirinožnim prijateljem?

Poletni meseci in dolgi vroči dnevi kar kličejo po počitku in predahu od običajnega ritma življenja.

Foto: PR

Počitniški čas je v polnem teku in vsi se veselimo plaž, kopanja, sončenja in popolne sprostitve. Pa vendar, ko so v družbi, s katero potujemo na dopust, tudi hišni ljubljenčki, se moramo dobro pripraviti, da bo vse potekalo brez zapletov in da bomo z dopusta odnesli le lepe spomine.

Priprava je pol dela

Preden se odpravite na pot, skrbno zapakirajte vse stvari za svojega ljubljenčka in si zagotovite vse, kar potrebujete, v njegovi domači lekarni. Na potovanje imejte s seboj knjižico o cepljenju, ovratnico, oprsnico, povodec, hrano, posodice za hrano in vodo, ležišče, najljubšo igračo, vrečke za iztrebke, krtačo, glavnik, škarje in brisače za vašega ljubljenčka. Ko je vse pripravljeno, le preverite, kje se na vašem cilju nahaja najbližja veterinarska ambulanta, preden se odpravite na pot.

Hišni ljubljenček naj bo med vožnjo udoben, zaradi varnosti pa je priporočljiva uporaba pasu za hišne ljubljenčke ali hišnega ljubljenčka namestite v nosilko. Svojega ljubljenčka v avtu zaščitite pred direktno sončno svetlobo, če avto klimatizirate, pa poskrbite, da bo temperatura ugodna in da v hišnega ljubljenčka ne piha hladen zrak. Med potovanjem poskrbite za kratke odmore v intervalih največ dveh ur, da lahko ljubljenček pretegne noge, opravi blato in redno pije vodo.

Foto: PR

Tudi vaš kuža potrebuje zaščito pred vročino

Najboljši način za ohladitev je kopanje v morju in počitek v debeli senci. Kaj pa, če se vaš pes ne mara kopanja, v bližini nimate pasje plaže in nimate sence? V tem primeru je zelo dobra rešitev hladilna podloga, ki jo lahko dobite v trgovinah za male živali. Izberite dovolj velik in zložljiv podstavek, da bo imel vaš najljubši nagobčnik tudi v najbolj vročih dneh svojo malo oazo osvežitve.

Če vaš pes rad plava, obiščite pasjo plažo in se skupaj ohladite v morju. Kopanje izberite zjutraj ali zgodaj zvečer, izogibajte se času od 11. do 17. ure. Po kopanju v morju psa vedno oprhajte z navadno vodo, da mu morska voda ne izsuši dlake in kože. Psa po vsakem kopanju v morju ni treba umivati ​​s šamponom, saj s tem s kože odstranimo zaščitno maščobno plast. Po kopanju morate psu vedno dobro osušiti ušesa.

Foto: PR

vir: www.punkuher.hr

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com