AktualnoAmbasadorIzpostavljenoModrosti tednaNecenzuriranoWerner iz prve roke

Resnično dober človek ne počne…..

Resnično dober človek ne žali, izkorišča ali sramoti drugih.

Diplome na stenah te ne naredijo boljšega človeka. Ne naučijo te prijaznosti in prijaznosti, ne zagotovijo ti človečnosti. Ne naredijo te občutljivega, ne naučijo te, kako biti empatičen in zagotovo ti ne dajo vzgoje, značaja in izobrazbe. Niso odgovorni za vaše vrednote, vaše ideale, način, kako gledate in pristopate k stvarem.

Diplome/magisteriji/doktorati na steni vas ne odvrnejo od kompleksov, negotovosti in vseh čustvenih kompleksov, ki jih nosite. Ne morejo te čarobno narediti naprednega, osvoboditi predsodkov in ti dati prednosti liberalcev.

Niso dokaz, da je tvoja duša čista, tvoje oči odprte in da je tvoja pot prava. Noben papir ne more iz tebe narediti nekaj, kar nisi, česar nisi vzel iz družine ali okolja. Nekaj, kar si nisi želel postati, ko delaš na svojem značaju. Noben duševni pretres ne pride skozi dolgoletno učenje za mizo, skozi noči nad odprtimi knjigami ali zaradi poklicnega ali družbenega položaja.

Izobraževanje je moč in ima moč samo po sebi. Vendar je socialna vzgoja nekaj drugega. Socialno izobraženemu človeku ni treba imeti visokošolske izobrazbe in doktorata.

Resnično kulturen človek je lahko vsak človek posebejk. Ljudje smo tisti, ki imamo v duši sonce in rože. Človek je mojster vseh velikih začetnic. Je človek, ki zna ljubiti in biti ljubljen. To je človek, ki drugih ne žali, izkorišča in ne spravlja v zadrego. Je človek, katerega vedenje izstopa iz množice.

Foto: Pexels.com

Vir: https://pozitivanstav.com

Morda vas bo zanimalo tudi…

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com