AktualnoIzpostavljenoModrosti tedna

NOVO IZ PEKARNE PEČJAK: Borovničev, jabolčni in skutni štrudelj

Sladico iz vlečenega testa z raznovrstnimi nadevi so mame včasih pripravljale doma. Rekli smo mu štrudelj. Danes so to zavitki, ki so lahko iz listnatega ali vlečenega testa in za poznavalce sta to popolnoma različna izdelka.

Pripraviti dober štrudelj ni bilo tako preprosto, zanj je potrebno kar nekaj kuharskih veščin. Od tega, da je testo ustrezno tanko, da se pri vlečenju ne raztrga, da je nadev enakomerno razdeljen, da je štrudelj pravilno zavit, da po peki nima lukenj, da je skorjica hrustljava in še bi lahko našli.

Da kuharske veščine ali pomanjkanje časa ne bodo ovira, da doma ne bi uživali v okusnem štrudlju sočnega nadeva, smo za naše kupce pripravili 3 vrste že pečenih štrudljev:

  • SKUTNI ŠTRUDELJ
  • JABOLČNI ŠTRUDELJ
  • BOROVNIČEV ŠTRUDELJ

Potrebno jih je le še odtajati in po želji malce pogreti. Potem pa samo še dober tek vsem gostom, ki bodo prepričani, da ste jih pripravili sami.

Vedno skrbno izberemo sestavine za naše izdelke, zato boste v zavitkih našl 100% SLOVENSKO SKUTO (skutni in borovničev štrudelj).

Nismo pozabili na niti na posebnosti naših kupcev, zato je med njimi tudi VEGANSKI IZDELEK (jabolčni štrudelj).

Oblika izdelka je pripravljena v zamrznjenem pakiranju po 500g. Izdelek bo na voljo v trgovinah Pekarne Pečjak, potujoči trgovini in pri vseh večjih trgovcih v Sloveniji (Spar, Mercator, Tuš).

Foto: Osebni arhiv