AktualnoIzpostavljenoModrosti tednaZdravo z naravo

Ne zavrzite pomarančne lupine …..

Pomarančno lupino lahko uporabljate tako za čiščenje kot za lepotne popravke.

Pomaranča je eden izmed najljubših zdravih in osvežilnih citrusov mnogih ljudi. Vonj pa razvaja vse čute. A ko olupite svoje najljubše sadje, lupine ne zavrzite. Tukaj je 8 genialnih stvari, ki jih lahko naredite s pomarančno lupino.

Foto: thinkstock
  1. Lupino naribajte ali narežite na kocke in vsak kos položite v model za ledene kocke, prelijte z vodo in zamrznite. V vodo ali sok dodajte ledene kocke.
  1. Naredite čistilo. Pomarančne olupke damo v kozarec in popolnoma prelijemo z alkoholnim kisom. Pustite stati dva tedna in ga uporabite po potrebi in dobili ste sredstvo proti vodnemu kamnu za čiščenje hladilnika, pečice in odtoka.
  2. Naredite si piling za telo. V kozarcu zmešajte pol skodelice morske soli in mandljevo olje, dodajte žličko naribane pomarančne lupinice in limone ter pustite na suhem in hladnem mestu. Pred tuširanjem z mešanico natrite kožo.
  3. Naredite začimbe v prahu. Pomarančno lupino očistite od belega dela, položite na pekač in pustite na toplem, da se popolnoma posuši (lahko tudi v pečico na 160 stopinj za cca 3 ure).
  4. Očistite umivalnik. V umivalnik nalijte nekaj soli. Notranjost umivalnika zdrgnite s pomarančno lupino in jo sperite s toplo vodo.
  5. Preprečite strjevanje rjavega sladkorja. Nekaj ​​koščkov olupka položite v posodo s sladkorjem in jo dobro zaprite.
  6. Proti neprijetnemu vonju iz koša za smeti. Pomarančne lupine vsakič položite na dno vreče za smeti.
  7. Izdelajte dišečo svečo za osvežitev prostora.

Opomba: Pomarančno lupinico uživajte le, če je pomaranča domače pridelave oziroma preverjeno poreklo.

vir: https://stil.kurir.rs

Morda vas bo zanimalo tudi…

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com