Tako je videti bazen, ki se razprostira na približno osmih hektarjih oziroma kar na 11-ih nogometnih igriščih.

Tako je videti bazen, ki se razprostira na približno osmih hektarih oziroma kar na 11-ih nogometnih igriščih. Osvežitev v kilometer širokem in 3,5 metra globokem bazenu. V hotelskem kompleksu v Čilu se nahaja eden največjih bazenov na svetu, ki ga je zgradilo multinacionalno podjetje Crystal Lagoons in je bolj podoben oceanu kot bazenu.

Foto: profimedia

Čeprav še vedno menimo, da se noben bazen ne more kosati z morjem, je pri kopanju v tem le malo možnosti, da bi vas motila gneča v vodi. Bazen zasebnega letovišča San Alfonso de Mar se namreč razprostira na površini okoli osem hektarjev in vsebuje skupno 66 milijonov litrov filtriranega morja iz Tihega oceana.

S prestola največjega bazena na svetu ga je leta 2015 vrgel hotel Citystars Sharm el Sheik iz Egipta, ki je bil s površino 12,5 ha razglašen za največjega, ta podatek pa je tudi v Guinnessovi knjigi rekordov.

Foto: Profimedia

Kljub temu je čilski vodni čudež še vedno zelo obiskan. Da se v njem ne boste le zabavali, pove tudi podatek, da je njegova največja globina 3,5 metra. Vanj se lahko potapljate, obstaja pa tudi možnost smučanja na vodi.

Od vseh podatkov pa je veliko bolj impresiven tisti o velikosti – bazen je velik kot 6000 standardnih bazenov. Turkizna barva daje celotnemu bazenu poseben čar, temperatura vode pa je 26 stopinj, zato je tukaj veliko bolj prijetno in varneje plavati kot v oceanu.

Bazen so odprli leta 2006, natanko po petih letih gradnje, za celoten projekt pa so porabili med 1,5 in 2 milijardi dolarjev.

vir: https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/bazen-velik-poput-oceana-osvjezenje-u-kilometar-sirine-i-35-metara-dubinee—442976.html

Morda vas bo zanimalo tudi…

Morda vas zanima tudi...
AktualnoAktualno pozitivnoAmbasadorIzpostavljenoLepota in zdravjeWerner iz prve roke

Poseben dar narave.....

Pogosto ga pohodimo, ne da bi vedeli, da med drugim zdravi številne bolezni, povezane s pljuči.
Preberite več
AktualnoAktualno pozitivnoAmbasadorIzpostavljenoWerner iz prve roke

Mini pite iz testenin.....

Prav je, da si vsi prizadevamo za zmanjševanje zavržkov hrane. Ena naših idej so male pite iz…
Preberite več
AktualnoAktualno pozitivnoAmbasadorIzpostavljenoPraktičnoWerner iz prve roke

Resnično dober človek ne počne.....

Resnično dober človek ne žali, izkorišča ali sramoti drugih. Diplome na stenah te ne…
Preberite več

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com