AktualnoIzpostavljenoZdravo življenje

ALI WHO RES VSE VE?

Kako se bomo odzvali? Bomo padli v past neumnosti ali bomo združeni v modrosti?

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je nedavno razkrila svoj najtemnejši scenarij – domnevno bolezen X, ki naj bi v svet pognala apokaliptično grozo. A ali lahko resnično zaupamo WHO in se zanesemo na njihovo vedenje? Zaskrbljujoče napovedi so kot strel v temo sprožile burne razprave med svetovnimi voditelji na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) v elitnem Davosu, kjer se prebijajo skozi debato o nujnih ukrepih za preprečevanje morebitne prihodnje epidemije.

Čeprav govorimo o hipotetični bolezni, ki še ne obstaja, WHO vzbuja paniko z opozarjanjem na njen potencialno uničujoč učinek na človeštvo. Po njihovem mnenju bi lahko ta hipotetična bolezen X povzročila kar 20-krat več smrtnih primerov kot pandemija koronavirusa, ki je že pustila globok pečat na svetu. In zdaj se postavlja vprašanje: Ali je WHO resnično vsevedna ali pa nam prodaja zgolj znanstveno fikcijo?

V svetu, kjer ni več vprašanje, če, ampak kdaj nas bo naslednja pandemija zadela, se moramo odločno soočiti z izzivom. Bomo znova nasedli neumnostim in dopustili, da nas nevidni sovražnik pahne v kaos, ali pa bomo končno stopili skupaj, izbrali pot modrosti in oblikovali prihodnost človeštva? Naše odločitve zdaj ne vplivajo le na nas same, temveč na usodo celotnega sveta v boju proti nevidnim grožnjam. Ali WHO res vse ve, ali pa je čas, da se nekoliko odklopimo in prevzamemo odgovornost za lastno usodo?

Članek pripravila DS
Foto: Wagner France 3D Design, Freepik.