AktualnoIzpostavljenoJem zdravoModrosti tednaNecenzurirano

Enostaven način za hitro čiščenje pečic brez uporabe kemikalij

Ko mešanica sode bikarbone in vode stoji čez noč, bo pečica zjutraj čista in sijoča.

V času po praznikih lahko najdemo čas tudi za čiščenje pečice. Vedno se nam zdi da je prišel prehitro, saj je to za mnoge najbolj osovraženo hišno opravilo. Vendar je potrebno pozornost usmeriti tudi v to. Da bi bilo čiščenje čim bolj preprosto, smo našli način, da pečico očistimo čez noč, brez uporabe kemikalij.

foto: Shutterstock

Če želite preizkusiti ta način čiščenja pečice z mešanico sode bikarbone in vode, ki naj stoji čez noč, poiščite spodnji postopek.


Za čiščenje pečice potrebujete:

  • papirnate brisače
  • majhna posoda
  • kis
  • voda
  • soda bikarbona
  • pršilna steklenica


Postopek:

Odstranite rešetke iz pečice in jih postavite na stran. Pozneje jih lahko očistite z gobico za čiščenje v umivalniku.
V majhni skledi zmešajte sodo bikarbono in vodo, dokler ne dobite pasti podobne zmesi. V posodo najprej dajte sodo, nato postopoma dodajajte nekaj kapljic vode, dokler ne dobite lepe goste zmesi. Odvisno od velikosti pečice boste morda potrebovali več posod te mešanice, da popolnoma premažete notranjost. Če zmes postane preveč tekoča, le dodajte še sodo bikarbono.

Notranjost pečice premažite s pasto, tako da prekrijete dno in stranice. Soda bikarbona lahko porjavi in ​​to je normalno, saj absorbira maščobo in umazanijo. Zaprite vrata pečice in pustite stati čez noč ali vsaj 12 ur. Zjutraj obrišite mešanico s papirnatimi brisačkami, kolikor lahko obrišite, da ostane čim manj ostankov. V plastenko z razpršilom nalijte alkoholni kis in poškropite notranjost pdamo nazaj v pečico in prižgemo pečico na 200 stopinj za približno 15 minut, da se posušijo.

Dodaten namig: S to metodo lahko očistite tudi vrata pečice, vendar ni treba, da mešanica stoji čez noč. Dovolj bo trideset minut in nato obrišite vrata, jih popršite z alkoholnim kisom in ponovno obrišite.

vir: zadovoljna.dnevnik.hr

Manj kemije je bolje za vse nas. Bodite zdravi in ​​naj vas vaše jedi navdušijo s svojo čistostjo.