AktualnoIzpostavljenoJem zdravoModrosti tednaNecenzurirano

3 načini za odstranitev maščobe brez drgnjenja

Očistite zažgano posodo brez kemikalij. Manj kemije je bolje za vse nas. Bodite zdravi in ​​naj vas vaše jedi navdušijo s svojo čistostjo.

Ponve so zlasti v prazničnem času nenadomestljiv kuhinjski pripomoček. Uporabljamo jih zelo pogosto. Ni čudno, da se jim kaj hitro na dnu in ob straneh ujame debelejša plast maščobe. Kemične metode za odpravo teh težav so pogosto neučinkovite, včasih pa sploh neučinkovite. S kemijo moramo delati v gumijastih rokavicah, vonj (da o smradu niti ne govorimo) vseh teh izdelkov gospodinjske kemije je neznosen in lahko povzroči alergije. Obstajajo pa zelo preprosti načini za odstranjevanje zažgane maščobe, hitro in brez uporabe kemikalij.

foto: Shutterstock


1. Enostaven način za čiščenje ponve iz maščobe:

Olupite en srednje velik krompir. Prerežite ga na pol in eno polovico pomočite v sodo bikarbono. Nato s to polovico zdrgnite dno lonca ali ponve kot gobo. Malo se je treba potruditi, a rezultat bo viden takoj, kar vas bo še dodatno navdušilo. Če želite na ta način očistiti več ponv ali loncev maščobe, je treba krompirjeve kolobarje občasno obnoviti, torej občasno odrezati umazan del. Prav tako ga je treba pogosteje pomakati v sodo bikarbono, saj kombinacija krompirjevega soka in sode bikarbone dejansko očisti maščobo.


2. Maščobo na stenah lonca lahko odstranite s pomočjo navadnih čajnih vrečk:

Vzemite suho, neuporabljeno čajno vrečko, in z njo enostavno potegnite po notranji steni lonca (ponve), na kateri je ostala maščoba. Takoj boste opazili, kako se maščoba raztopi, kot bi se absorbirala v čajno vrečko. 2-3 čajne vrečke in – »adijo maščoba«. Za to potrebo kupite najcenejše čajne vrečke, kjer vrsta čaja ni pomembna.


3. Maščobo na stenah lonca lahko odstranite s pomočjo navadnih čajnih vrečk:

Vzemite večjo posodo, v katero lahko postavite ponev ali lonec, vanjo stresite 4-5 žlic sode bikarbone in zalijte z vodo. Kuhajte 30-50 minut. Nato posodo preprosto pobrišete. Ta metoda ne zahteva fizičnega napora, vendar njena izvedba zahteva čas. Če ga imate, je najučinkovitejši način za odstranjevanje stare maščobe iz vseh posod. Na ta način lahko kuhate cedila, vilice, žlice, pokrove in druge podobne predmete, imajo težje dostopna mesta za čiščenje.

Foto: Thinkstock

Hrano zase in za otroke pripravljamo v posodah. Manj kemije je bolje za vse nas. Bodite zdravi in ​​naj vas vaše jedi navdušijo s svojo čistostjo.

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com