MY CHI – SHANA FOGIE

Zvezdni vpogled iz Prve roke – Za mesec maj 2024

Kot sami opažate, so poti v letu 2024 vse prej kot lahke. Mnogi se spogledujete z ostanki preteklega življenja in ločujete zrna od plevela. Poslavljate se od vsega kar vas na Novi poti ne podpira, izzivi pa vas ustavljajo, da lahko pogledate kje sploh ste in začnete znova.

Dinamika meseca bo »Smrt – Rojstvo«, konec in nov začetek, regeneracija ter postavljanje svojih lastnih temeljev.

Čas bo, da si uredite svoj dom, ter se vprašate kam pripadate.

Arhetip, ki nas bo vodil skozi mesec je Svečenik, ki pooseblja dom, družino in temelje v življenju. Zdaj bi vas lahko tudi okoliščine priSilile, da se postavite na svoje lastne noge, se osamosvojite in si postavite lastne temelje v življenju. Ves fokus bo na družinski dinamiki in lahko bi se zelo konkretno ukvarjali s svojim domom.

V maju se boste ukvarjali z družino, vzorci primarne družine, trans generacijskimi vzorci in dinamiko preteklosti, saj vam bodo ljudje – predvsem odnosi ali situacije kazale vse tisto, kar morate predelati, ozavestiti ali odpustiti, če se želite v življenju premakniti naprej.

Načini delovanja, odzivanja ali čustvenega doživljanja, ki niso več ustrezni in vas vodijo v stalne konflikte, tako s sabo ali z drugimi, bi vas lahko pripeljali celo tako daleč, da se boste spogledovali s kakšnimi možnostmi izobraževanja in resnega dela na sebi. Tudi, če boste razmišljali, da bi šli na kakšno terapijo ali po pomoč, bo zdaj resnično pravi čas. Morda pa posežete tudi po kakšni knjigi, saj bo to več kot dovolj, da naredite prvi korak nazaj k sebi in bo tudi to dober začetek, da boste stopili na pot osebne in duhovne rasti.

Vse v vas bo klicalo po tem, da boste želeli razrešiti družinske probleme, lahko pa se boste odločali ali si družine sploh želite in kakšna naj bi ta družina sploh bila.

Svečenik je najboljši simbol za krepitev vere v globoko duhovno delo in je arhetip poučevanja in svetovanja. Zagrizite v svoje težave, saj bo zdaj najboljši čas za odpravo družinskih vzorcev in pogojevanj, ki so vam že zdavnaj odslužili. Čas bo podpiral tudi vse tiste, ki ste si zaželeli šolanja ali dodatne izobrazbe. Lahko boste celo vi tisti, ki boste izobraževali, poučevali ali svetovali drugim. Veliko bo razmišljanja o šolanju ali posebnem urjenju, mogoče bo v vaše življenje vstopil pomemben učitelj, oziroma nekdo, od kogar se lahko naučite marsičesa. Ta lahko nastopa kot zunanja oseba ali celo kot situacija, dogodek. Največji izziv seveda pa bo, če se boste zavedali, da imate to osebo že ves čas pred svojim nosom in ne vidite, kakšna darila vam v življenje prinaša.

Čas bo za globok duhovni vpogled v vaše življenje. Kaj sploh hočete? Ali veste?

Takoj ob vstopu v mesec maj, začne Pluton, planet transformacije, smrti in ponovnega rojstva, svojo retrogradno fazo, v znamenjih Vodnarja in kasneje v Kozorogu.

Ob obratu Plutona v retrogradno gibanje, na 2. stopinji Vodnarja, ki bo trajalo od 2. maja do 11. oktobra leta 2024, lahko pričakujemo nekaj velikih sprememb. Na dan svojega obrata po navadi povzroči nekaj začetne zmede, teže in povečanja težav. Prinaša obdobje za raziskovanje in pridobivanje novega vpogleda v naše samouničevalne težnje, potrebe po nadzoru in nas vodi v iskanje resnice s pogledom vase.

Pluton je planet, ki vlada globokim instinktom in spremembam, zato je njegovo retrogradno gibanje povezano s potrebo po spremembi doma.

Pluton predstavlja globoko preobrazbo in skrite plati naše osebnosti. Retrogradno gibanje Plutona nas vabi, da se poglobimo vase in se soočimo s svojimi najtemnejšimi strahovi ter se nekaj naučimo iz preteklih izkušenj. Opazujte. V tem času se lahko bolj osredotočimo na preteklost, da bi bolje razumeli sedanje izzive, kot so finančne težave, posledice pandemije, aktualni konflikti med državami in energetska kriza. Lahko boste opazili, da se počutite bolj zaskrbljeni in da občutite frustracije, manj pa se prilagajate drugim in bolj jasno izražate svoje mnenje. Zunanji pritiski lahko v tem obdobju nekoliko popustijo, zato bi lahko v prihodnjih mesecih morda ponovno ocenili, kako uporabljate svojo Moč.

Med 16. in 18. majem je aktivna kraljevska zvezda Algol

Ta se nahaja v ozvezdju Perzeja, ki ga predstavlja zodiak Bika. Algol, znan tudi kot Meduzina glava, je ena izmed najbolj znanih zvezd stalnic v astrologiji, ki simbolizira močno in pogosto kontroverzno energijo. V mitologiji je Algol povezan z Meduzo, pošastjo z lasmi iz kač, katere pogled je lahko kogarkoli spremenil v kamen. V astrologiji nosi Algol sloves »najbolj nesrečne zvezde« zaradi svoje povezave s fizično ali čustveno travmo, strahom in intenzivnostjo.

V rojstni karti predstavlja Algol točko, kjer se lahko manifestirajo globoki strahovi, ekstremne situacije in močne preobrazbe.

Njegov vpliv lahko prinese dramatične preobrate v življenju, ki so pogosto povezani z neko vrsto »smrti in ponovnega rojstva«. To ne pomeni nujno fizične smrti, temveč simbolično »smrt«, kot so konci odnosov, kariere ali drugih pomembnih življenjskih faz, ki pa omogočajo prostor za nove začetke.

Algol v rojstni karti lahko kaže tudi na izredne sposobnosti za regeneracijo in obnovo, saj osebe z močnim Algolom pogosto premorejo neverjetno notranjo moč in sposobnost preživetja v težkih okoliščinah. Lahko pa tudi opozarja na potencial za manipulacijo, posesivnost ali destruktivno vedenje, še posebej če je izzvan s težkimi aspekti drugih planetov v rojstni karti posameznika.

Algol je tesno povezan z mitom o Meduzi

Po legendi naj bi Algol predstavljal središče Meduzine glave ali njenega tretjega očesa, kar dodatno povečuje njegovo mitsko in simbolično pomembnost. Starodavne civilizacije so bile zmedene nad Algolom, saj se je zdela svetla, nato pa je nenadoma izginila in se spet pojavila. Danes vemo, da je to posledica dejstva, da je Algol binarna zvezda, ki se periodično zatemni vsakih nekaj dni. To nenavadno gibanje, znanstveno imenovano zatemnitev, je Algolu prineslo zlovešč sloves. Povezujejo ga z zlom, trpljenjem, bolečino, smrtjo, zastrupitvijo in tragedijo, kar je pripomoglo k njegovemu temnemu imenu »Utripajoče oko demona«.

Ključno pri delu z energijo Algola v astrološki interpretaciji je prepoznavanje in transformacija negativnih vzorcev ter izkoriščanje njegove transformacijske moči za pozitivne spremembe in osebni razvoj, kar nam v »post-mrčni« fazi kironskega mrka pomaga, pri zdravljenju rane.

Algol se nahaja na 26 stopinji Bika in je simbol moči, ki je na voljo vsakomur od nas

Kljub morebitnim težavam lahko najdemo svojo notranjo moč, se preobrazimo in najdemo nov smisel življenja. Algol nas po svoji dinamiki zelo spominja na Plutona, da se lahko dvignemo iz pepela in ponovno zasijemo. Namesto da bi se ga bali, lahko Algola uporabljamo kot orodje za zaščito in krepitev. Njegova energija je lahko močan portal psihične in fizične zaščite, podobno kot Meduzina glava, ki je pogosto uporabljena kot talisman. Algol nam daje Moč, da se soočimo s prihodnjimi izzivi in premagamo ovire na poti.

Ta zvezda lahko deluje kot močan katalizator za osebno in duhovno rast, če je njena energija usmerjena konstruktivno in zavestno.

Če imate kakšne planete ali kotne točke (ASC, DSC, MC ali IC) znotraj 1-2 stopinj 26 Bika, potem je energija Algola vir, ki ga lahko izkoristite. Enako velja, če je vaš rojstni dan med 16. in 18. majem, je Algol zelo pomembna zvezda, ki prinaša pomembno dinamiko v vaše življenje.

Vsakič, ko zunanji planeti (Neptun, Uran, Pluton) spremenijo znamenje, pride do začetnega prilagoditvenega obdobja, ki lahko prinese polno vzponov, padcev in fazo, ki se lahko zdi nerodna in okorna. 

Pomembno bo, da se bodo Uran, Neptun in Jupiter mudili okoli karmične stopinje in seveda s tem ko bodo vsak na svoj način prehajali iz enega v drugo znamenje, aktivirale močne globalne spremembe in premike znotraj vas, saj bodo nagovarjali speče vsebine vašega dušnega nivoja. Jupiter se iz zemeljskega Bika seli v zračnega Dvojčka, Uran se bo tudi iz Bika počasi približeval Jupitru v Dvojčkih, Neptun iz vodnih Rib v ognjenega Ovna ter Pluton v poletnem času še zadnjič iz zračnega Vodnarja prešel nazaj v Kozoroga, kar bo aktiviralo popolni zlom sistema, kot smo ga poznali.

Jupiter vstopi v Dvojčka 25. maja 2024, kjer ostane dobro leto, vse do 9. junija 2025. Nazadnje je Jupiter prehajal skozi Dvojčke med 11. junijem 2012 in 25. junijem 2013. Spomnite se, kakšne poti in spremembe je prinesel v vaše življenje takrat, saj bi neka podobna tema lahko znova bila aktualna v vašem življenju.

Pred svojim dokončnim vstopom v zračnega Dvojčka, ker ostane do 9. junija 2025, se nekaj mesecev zadržuje na 29., karmični stopinji, vse do 2. septembra 2024.

Izgon Jupitra v Dvojčkih prinaša porast dezinformacij in lažem ne bo konca. Planet Jupiter opogumlja, da dosežemo svoje cilje. Morda bo prinesel tudi nekakšen klik »pojdi nazaj v šolo« ali se »samo-izobražuj« in preveri naučeno. Stopili bi  lahko v stik z višjem smislom življenja razmišljanja in učenja. Ljudje bodo imeli veliko novih strategij, zavezništev in naj vas ne preseneti pojav novih smeri na področju poklicnih zadev.

Nekaj pomembnega se bo zgodilo na svetovni ravni, predvsem bo vezano da se lahko v javnosti nekaj razkrije vezano na tuje svetove in zamolčana dejstva v zgodovini.

Pomembna časovnica prehoda

Od konca aprila do začetka junija 2024 je Jupiter, naš dobrohotni zaščitnik, stkal več blagodejnih aspektov. Čaka nas obdobje rasti in izpolnitve.

Okrog 21. aprila sta se srečala Jupiter in Uran v Biku, kar nam je ponudilo edinstveno priložnost, da uveljavimo svojo voljo in vzpostavimo svojo avtoriteto.

Ta konjunkcija ali spoj se je v vašem življenju pokazala kot prijetno presenečenje, vesela novica ali celo konflikt, ki vas je vodila do korenite spremembe v življenju. Na vas je, da izkoristite priložnost, uvedete inovacije, se vrnete nazaj in uresničite svoje sanje. Karkoli se je takrat v vas prebudilo; konec, nov začetek, pomembna odločitev, ideja ali ste naredili korak k spremembi, sledite in delujte v skladu tega, čeprav je najverjetneje plan xy, ki ga sploh niste imeli v svojih mislih. Zgodil se je, skozi splet okoliščin in situacij. Zaupajte, da se vse dogaja, kot se mora.

23. maja bosta Jupiter v Biku in Neptun v Ribah tvorila harmoničen sekstil. Ta nebesna konfiguracija bo spodbudila sodelovanje, strpnost in aktivirala duh skupnosti, kjer boste lažje našli svoje mesto v skupinah, združenjih ali gibanjih.

Jupitrov vnovični spoj z Uranom v Biku, 26. maja 2024 prinaša nenadne, nepričakovane preboje ali prebujenje 

Njun prvi spoj se je zgodil med 17. in 21. aprilom. Tudi tokrat ima za to zasluge seveda Uran, kar pa je resnično obetajoče pa je, da Jupiter doda  vzpodbudno idejo in blagodejnost. Ta uranski potencial ima moč, da se zgodi nekaj, kar je nenadno, morda celo moteče, šokantno, kar je običajno z vključenim občutkom Prebujenja. Lahko gledate to dinamiko tudi skozi vidik karte Stolpa pri tarotu, ko lahko zaklene, izžge in uniči stvari, saj gre za izžiganje lažnih struktur, zdravljenje in prenovo.

Spomladanska konjunkcija Jupitra in Urana bi morala biti zanimiva za tiste, ki imajo lege svojih osebnih planetov in kotnih točk blizu 21-22 stopinje Bika ali delajo aspekte z njim (predvsem zemeljska, vodna ali stalna znamenja na teh stopinjah). Spremembe ali odločitve, ki bi jih sprejeli skoraj čez noč, vam prinašajo zelo podporno energijo razrešitve, čeprav bo na prvo žogo videti grozno in bi se vam lahko »podrl vaš svet«.

Kjer se Uran in Jupiter združita v istem znamenju, posadita seme in začneta nov cikel.

Začne se pot z nenadnimi hitrimi razvojnimi pozitivnimi blagoslovi, ki pridejo nekako nepričakovano in kot osvoboditev, razbiti vsakdanje in staro v običajno in navadno. Zdaj bo to doseglo vrhunec, zlasti aprila in maja, ravno takrat, ko pridemo v tisto fazo, kjer se dejanska planetarna poravnava zgodi, do takrat pa je v zraku in raste… kar pa vseeno močno čutite.

Torej ena od stvari, ki se lahko zgodi je, da boste dobili idejo in ta vam bo zagotovila večjo svobodo ali prilagodljivost ali pa bi lahko naredila nekaj uspešnejšega in lahko predstavlja nekakšno inovacijo.

Med tem aspektom pazite tudi, da ne poletite previsoko in če že letite previsoko, se zavedate, da če ciljate previsoko, žal ne boste dosegli vsega, kar mislite, da boste. To je tranzit priložnosti, da sodelujete pri velikih ponovnih rojstvih in prebujanjih ter eksperimentalnih, inovativnih, revolucionarnih dejavnostih z duhom upanja, ki lahko premakne vaše življenje in vam pomaga pri razvoju in rasti. Zdaj bo idealen čas za kakšno posodobitev vašega načina in oblike sistema komunikacije, ki vam omogočijo lahko povsem nov način in nivo povezovanja z ljudmi. Sploh vsi, ki delate z ljudmi in imate opravka s strankami, prodajo in promocijami, čas bo za informacijski »update«.

Vse se bo prestavilo »v zrak«, kar pomeni, da se bo tok informacij prenašal »po zraku« in »v zraku«. Tudi povezovanje, trgovanje, potovanja in promet se »prestavi« v zrak (pretok informacij preko mreže, nove oblike transporta in umetna inteligenca)

Morda se pojavijo prvi prototipi novih zračnih vozil ali plovil, ki verjamem, da se bi tovrstna ideja zdela marsikomu trenutno čista znanstvena fantastika, pa vendar bo to začetek nove ureditve sveta, ki se rojeva. Večina eksperimentov v bližnji prihodnosti, se bodo dogajali na nebu, v zraku, po zraku. Razumete? Razmislite in raziskujte.

Izzivi, ki jih lahko Jupiter v Dvojčku prinese, vključujejo možnost, da postanemo preveč razpršeni ali površni v svojih prizadevanjih, ker se lahko preveč razdelimo med različne interese in dejavnosti.

In, cukrček za mesec maj?

Postavite temelje v svojem življenju tako dobesedno, kot tudi v prenesenem pomenu besede, saj jih boste še kako potrebovali. Prihajamo v res zelo nepredvidljiv čas, poln sprememb in leta, ki so pred nami, prinašajo veliko izzivov, ki bodo od nas terjali hitre prilagoditve in zmožnosti za spremembe, te pa bodo vezane na okoliščine, na katere bomo mogli vplivati. Dihajte in se povezujte s sabo. Če kdo res ve, kaj je prav, ste to vi!

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca, Shana