MY CHI – SHANA FOGIE

Zvezdni vpogled iz Prve roke – Za mesec junij 2024

Junij je mesec, ko bomo postavljali povsem nove temelje v življenju. Še naprej se bomo ukvarjali s temeljnimi vprašanji, s koreninami v smislu od kod prihajamo, z družinsko dinamiko in domom. Konci in novi začetki, ki so se dogajali v preteklih tednih bodo zdaj pokazali dejansko realizacijo, kje ste v življenju pristali.

Vsi načini delovanja, odzivanja ali čustvenega doživljanja, ki niso ustrezni in vas vodijo konflikte, so vas lahko pripeljali tako daleč, da se boste zdaj zelo resno spogledovali s kakšnimi možnostmi resnega dela na sebi ali izobraževanjem. Čas bo zelo primeren, da greste na kakšno terapijo ali po pomoč, saj bo vse v vas bo klicalo po tem, da se morate rešiti bremen preteklosti in razrešiti družinske probleme. Morda boste ugotovili, da se vam kakšne zgodbe ponavljajo, na drugi strani pa se bi lahko odločali ali si družine sploh želite. Nekaj je misliti, a povsem drugo bodo pokazala dejanja, ki bi lahko govorila povsem nasprotno. Torej, kakšna naj bi po vašem mnenju, vaša, družina naj bila?

Soočanje s postavitvijo temeljev se bodo, seveda pod točko vprašaja, pokazala tudi na vašem poslovnem področju, na delovnem mestu, saj se boste lahko spraševali, kaj bi sploh delali in ali vas obstoječe delo še naprej izpolnjuje. Kar bo pomembno bo, da si odgovorite tudi na to, ali vam vaše trenutno delo prinaša tisto varnost v življenju, ki si jo želite. Lahko boste celo ugotovili, da vas bo sedanja situacija, ki jo imate v življenju, postavila v položaj, ko se boste v poletnih mesecih dejansko odločali, kaj bi sploh počeli s sabo in v življenju delali. Tudi partnerski odnosi, prijateljske vezi tudi tu boste preverjali, kdo sploh so in na koga se lahko zanesete. Odnosi pridejo pod drobnogled in v ospredje v mesecu juliju.

Temelji se bodo zamajali vsem, ki v zadnjih letih, od leta 2020 (ko smo vstopili v veliki cikel Cesarja) niste gradili, ustvarjali v življenju in se razvijali ter ste nekako »srfali« na zaslugah drugih ali preteklih dosežkih. Zdaj bo čas, ko se boste morali soočiti z realno sliko, ki ni nujno, da vam bo všeč, saj boste imeli močne preizkušnje in lekcije, ko boste morda primorani skozi okoliščine začeti od začetka. Postavljane temeljev se bo seveda začelo doma!

Zdaj se boste na neki ravni ukvarjali tudi že z IZBIRO, v smislu ali so bile vaše odločitve, ki ste jih sprejeli dobre in na mestu, kajti ne pozabite, da je sončev mrk aktiviral Kironsko bolečino in odprl vašo najglobjo rano, s katero se boste ukvarjali še naslednjih nekaj mesecev. Seveda v to mineštro pride tudi trangeneracijska dinamika, ki se prečiščuje na kolektivni ravni in na vseh ravneh našega bivanja.

Kaj sploh hočem?

To bo zdaj vaše največje vprašanje. Vsi, ki slučajno sedite na »dveh stolčkih«, ko govorite eno in delate povsem drugo. Poletni čas bo čas za razkritja in lahko boste razkrinkani skozi, kaj so resnične vaše namere in poteze, ki jih delate. Največji izziv bo zdaj ego, no ta vas lahko obesi ob koncu leta, če niste iskreni, a v prvi vrsti do sebe. Čas bo tudi, da se odločite, na katerem mestu in v kakšni vlogi boste v odnosih, pa ne samo naslednji mesec, ampak v življenju nasploh! Zdaj boste jasno spoznali, kaj potrebujete na čustvenem področju in česa si želite ter kaj je tisto, česar ne potrebujete in si ne želite. Resnično pa… bodite za začetek vsaj iskreni, do sebe. Leto Pravice je, leto Resnice, torej zdaj bodo lahko dejanja dovolj zgovorna, da se izkaže, kdo v resnici ste. Če se ne boste soočili s tem vprašanje zdaj, bodo zelo očitna dejstva o tem govorila že jeseni.

Tudi na globalni ravni bodo mnoga znana imena, v vrhu same elite, zaSijala v svoji pravi luči. Tema, ki je trenutno preplavila svet, se sooča s Svetlobo, ki jo razsvetljuje, vse do zadnjega kotička. Posledično smo v fazi prehoda, to kaže tudi prehod planetov čez karmično, 29. stopinjo, ki je aktivna vse do leta 2026. Čeprav lahko tej fazi prehoda,  rečemo bolj prav, faza izbire, torej se vprašajte tudi sami, kaj izbirate zdaj vi! Tema, ki vas nagovarja, vam obljublja več… več pozornosti, več pomembnosti, več denarja, več uspeha, več prepoznanvnosti, več prijateljev… pleni vašo pozornost in vse bi naredila, kajti dela v smeri, da vas prepriča v blišč zlaganega sveta, matrice. Obljublja sanje, lažno osvoboditev pa vendar, če do danes niste postavili temeljev v življenju in imate trdno začrtane vrednote v življenju, se lahko zdaj pod težo preteklosti, karmičnih dolgov, kot vidite, mnoge duše odločijo, da se prodajo ali pa izberejo najkrajšo pot iz tega sveta, bolezen, ki vodi v smrt. Vsa teža, ki se zdaj zgrinja na vse nas, je samo jasen kazatelj, da se duše osvobajajo bremen.

Izbira je naša.

Izbira je Vaša – Tvoja, zato kaj izbirate v življenju zdaj. Premik naprej in delo? Ali sestop nazaj in »trenutna zmaga«. Kaj izbiraš zdaj? Lastni ego dobiva na moči, pa vendar je to lahko obljuba rablja, ki te vabi, da se mu pridružiš pod pretvezo Luči. Razkrinkani so, bodo najvišji, najvidnejši in v tem svetu »najuspešnejši«, a realnost kaže , bo pokazala, da je nad bliščem v biti ena sama beda, prodanih duš, ki so zaslepljene s svojim »jaz« in neizdelano podobo kdo, v resnični Biti sploh so. Povsem zaslepljeni, izgubljeni… v času in prostoru nove Resničnosti. Iskrenost do samega sebe je prvi korak k jasnosti in ravnovesju, ki ju potrebujete za sprejemanje pravih odločitev. Odločitve, ki jih delate iz ega, vas bodo lahko celo stale življenje, saj boste skrenili na stran poti svoje usode in tam ste v objemu Teme, izpolnili njen namen. Junij vam ponuja priložnost, da se povežete s svojo notranjo Resnico in ustvarite življenje, ki je v skladu z vašimi najglobljimi željami, danostjo, ki jo imate in potrebami. Delajte na sebi in izberite sebe.

Sezona Dvojčkov nas vabi v čarobni svet, kjer se združita materialno in duhovno.

Dvojčka, mitološka lika Kastor in Polidevk (Poluks), predstavljata ta večni ples: Kastor je smrten, vezan na zemeljske skrbi, medtem ko je Poluks nesmrten, zvezan z brezčasno modrostjo duhovnega sveta. Njuno neločljivo povezavo in prepletanje lahko vidimo kot simbol našega vsakdanjega potovanja med fizičnim in duhovnim.

Dvojčka poosebljata ples med materialnim in duhovnim svetom. Ples, ki ga plešemo med vsevednim duhovnim jazom in materialnim jazom, ki želi preživeti in je proces, ko potujemo skozi to zemeljsko kraljestvo. Čas sezone Dvojčkov, nas spomni, da se spravimo v večje ravnovesje in ne pozabimo spoštovati obeh strani svojega bitja. Dvojčka nas opominjata, da smo hkrati del dveh svetov. Na eni strani se trudimo zadostiti potrebam telesa, ustvariti varnost in stabilnost, na drugi strani pa se povezujejo naši duhovni vzgibi, želja po razumevanju in širjenju zavesti. Ta dvojnost ni konflikt, temveč priložnost za rast in harmonijo.

Od tega, kako dobro bomo lahko uravnovesili oboje, pa bo odvisno, kako dobro se bomo lahko pretakali z energijami, ki so na voljo, zlasti v prvem delu junija. To je čas, ko se lahko poglobimo v svoje notranje svetove in se soočimo s svojimi najglobjimi željami in strahovi. Spoznali bomo, da je ključ do sreče ravno v spoštovanju in negovanju obeh strani svojega bitja. Ko se podamo na to pot, nas Dvojčka spodbujata, da se ne bojimo sprejeti svoje celovitosti, da se odpremo tako materialnim užitkom kot tudi duhovnim vpogledom. S tem plesom med dvema svetovoma ustvarjamo življenje, ki je bogato in polno pomena.

Sezona Dvojčkov nas tako vodi k iskanju ravnovesja in harmonije, nas opominja, da smo več kot le telo ali duša – smo celota, ki pleše med zvezdami in zemljo, v večnem ritmu življenja.

6. junija nastopi Nova luna, mlaj, v Dvojčkih

Nova luna v Dvojčkih prinaša svež veter komunikacije, raziskovanja in prilagodljivosti. Dvojčki, znamenje zračnega elementa, predstavljajo radovednost, gibčnost uma in željo po raznolikosti. Ta faza Lune nastopi na 16 stopinjah Dvojčkov, kar najbolj vpliva na ljudi, rojene z osebnimi planeti in točkami na približno 12 do 20 stopinjah spremenljivih znamenj: Dvojčka, Devica, Strelec in Ribi.

Pod vplivom te Nove lune se odpiramo novim idejam, informacijam in izkušnjam. Daje nam priložnost narediti pomembne spremembe v svojem življenju.

Nova luna, prazna luna ali mlaj, je čas za začetke in osredotočenost na novo – za manifestacijo željenega. V znamenju Dvojčkov se lahko počutimo navdušene in živahne, pripravljene na raziskovanje novih področij in izmenjavo idej z drugimi. To je čas, ko lahko s svojim umom zasijemo kot nikoli prej, ko smo odprti za nova spoznanja in ko lahko svoje misli izražamo na igriv in kreativen način. Je odličen čas za izboljšanje komunikacijskih veščin in za izražanje svojih misli na jasen in prepričljiv način. Lahko se odločimo za pisanje, govorjenje ali kakršno koli drugo obliko izražanja, ki nam je blizu. Pomembno je, da se odpremo za dialog z drugimi, da smo pripravljeni poslušati in se učiti od njih. Druga plat te Nove lune pa je, da se lahko počutimo razpršene ali nemirne zaradi preobilja idej in informacij. Lahko se znajdemo v skušnjavi, da se preveč razdrobimo ali razpršimo svojo energijo na različna področja.

Izziv, ki ga prinaša ta mlaj je, da ohranjamo fokus na tistem, kar je resnično pomembno za nas, in da se zavedamo svojih prioritet.

Ta Nova luna nas spodbuja k prilagodljivosti in sprejemanju sprememb. Namesto, da se upiramo novim situacijam ali idejam, se odločimo, da bomo odprti za nove možnosti in da bomo pripravljeni prilagoditi svoje načrte glede na okoliščine. S fleksibilnim in odprtim pristopom lahko izkoristimo vse potenciale, ki jih prinaša ta Nova luna v Dvojčkih.

Ta lunacija se poravna z Venero in tvori kvadrat s Saturnom, kar prinaša globlje premisleke in izzive, preden se odločimo za nove začetke.

Venera predstavlja ljubezen, odnose, vrednote in užitke, medtem ko Saturn simbolizira odgovornost, dolžnosti, stabilnost in preizkušnje. Kvadrat je aspekt med Novo luno, Venero in Saturnom, kar nakazuje na možnost konflikta med našimi željami po uživanju v ljubezni, lepoti in harmoniji ter potrebo po disciplini, vztrajnosti in dolgoročnem načrtovanju. To lahko privede do občutka, da se soočamo z blokadami, ovirami ali resničnostjo, ki nas lahko upočasnijo ali zaustavijo na naši poti.

Saturn nas spodbuja k temu, da se soočimo s svojimi odgovornostmi in da se zavemo omejitev, ki nam jih postavlja realnost. Pod njegovim vplivom se lahko počutimo omejeni ali ovirani v svojih prizadevanjih za uresničitev svojih želja.

To je čas, ko se lahko srečamo z resničnostjo svojih odnosov, finančnih obveznosti ali omejitev našega časa in energije.

Vendar pa ta kvadrat prinaša tudi priložnost za premagovanje teh izzivov in krepitev naše notranje moči ter vztrajnosti. Če se soočimo s svojimi blokadami ali ovirami na konstruktiven način, lahko najdemo rešitve in premagamo težave, ki nas ovirajo. To je čas, ko lahko s trdim delom, disciplino in vztrajnostjo premagamo ovire na svoji poti ter se premaknemo naprej s trdnim in vzdržljivim korakom.

Čeprav so lahko v tem času prisotne blokade, ovire ali preverjanja realnosti, pa nas ta lunacija spodbuja k temu, da ne obupamo in da ostanemo osredotočeni na svoje cilje. S pravilnim pristopom, potrpežljivostjo in predvsem z vztrajnostjo lahko premagamo vse izzive, ki nam jih postavlja življenje, ter dosežemo svoje želje in sanje.

21. junija je Solsticij, znan tudi kot sončev obrat in je eden najpomembnejših trenutkov v letu, ko se narava ustavi in obrne nov list.

Duhovni pomen solsticija je globoko prežet s simboliko prenove, prehoda in ravnovesja. Solsticij nas opominja na cikličnost življenja in večni ples med Svetlobo in Temo. Poletni solsticij, najdaljši dan v letu, simbolizira vrhunec svetlobe in energije. To je čas, ko Sonce doseže svoj zenit in je narava v polnem razcvetu. Duhovno gledano, je to obdobje, ko se naše notranje luči prižgejo na najvišji točki. Solsticij prinaša priložnost za refleksijo in praznovanje naših dosežkov. Je čas, ko se lahko povežemo s svojo notranjo močjo, se osredotočimo na svoje cilje in se napolnimo z energijo, ki nas bo vodila skozi drugo polovico leta.

Solsticij prinaša tudi občutek povezanosti z naravo in njenimi cikli. Spominja nas, da smo del večjega kozmosa in naravnega reda. Ta prehodni čas nas spodbuja, da se ustavimo, se povežemo s svojim notranjim jazom in obnovimo svojo duhovno prakso ter nas opominja na ciklično naravo življenja.

Solsticij prinaša priložnost za prenovo, ravnovesje in povezavo z globljimi ritmi narave. Vabi nas, da se ustavimo, reflektiramo in se pripravimo na nove začetke, medtem ko častimo in praznujemo moč Sonca in svetlobe, ki nam osvetljujejo pot.

In, cukrček v tem mesecu?

Kresna noč prinaša priložnost za refleksijo in obnovo.

Kresna noč, ki jo obeležujemo na poletni solsticij, je obdana s čarobnostjo in globokim duhovnim pomenom. Ta noč, najkrajša v letu, je čas, ko se Svetloba in Tema srečata v popolnem ravnovesju in ko so meje med vidnim in nevidnim, zemeljskim in duhovnim svetom, najtanjše.

Je čas za obrede in rituale, ki nas povezujejo z naravo in našimi predniki. Lahko se odpravimo na sprehod v naravo, plešemo ob ognju, se posvetimo meditaciji ali molitvi. Kresovi, ki jih prižigamo, simbolizirajo svetlobo in upanje, ki nas spremljata skozi temne čase.

Duhovni pomen Kresne noči je povezan s praznovanjem življenja, plodnosti in naravnih ciklov. To je čas, ko se narava nahaja na vrhuncu svojega razcveta, in ko tudi mi lahko dosežemo vrhunec svoje notranje moči in ustvarjalnosti. Tradicionalno je to noč, ko se kurijo kresovi, simboli sončne moči in svetlobe, ki naj bi pregnali zle duhove in prinesli blagoslov ter zaščito.

Ta noč je tudi čas za uresničitev želja in manifestacijo namer.

Verjame se, da so energije na Kresno noč še posebej močne in da se lahko naše želje uresničijo hitreje. Mnogi izkoristijo to priložnost za postavljanje namer, pisanje želja na listke in njihovo sežiganje v ognju, kar simbolizira osvobajanje in preobrazbo. Poleg tega je Kresna noč tudi čas za druženje in praznovanje s prijatelji in družino. Povezovanje z drugimi ob ognju, petje, ples in deljenje zgodb krepijo občutek skupnosti in povezanosti.

Kresna noč nas tako spominja na Moč svetlobe, na ciklično naravo življenja in na pomembnost povezovanja z naravo in drug z drugim. Je čaroben trenutek, ki nas vabi, da se prepustimo čudežem življenja, se povežemo s svojo notranjo močjo in se pripravimo na nove začetke, ki jih prinaša drugi del leta.

V ta namen bomo v petek 21. junija na Krvavcu, obeležili SEN KRESNE NOČI, kjer bom od 17h do 24h soustvarjalka pestrega programa vodila meditacijo ob ognju, z gongi skupaj s Katarino Marinč, Romanom Gostiša in drugimi čudovitimi soustvarjalci večera. Pridružite se tudi vi, kajti na voljo je le 100 mest. Prijave in več o dogodku tukaj. https://vilinskisimboli.si/kresna-noc/#1716562763355-1d321aaa-7197

Naslednji dan v soboto, 22. junija pa bomo na Krvavcu obeležili BREZPLAČEN DOGODEK ZA VSO DRUŽINO »IZBEREM PRIJAZNOST!« in pozdravili ODPRTJE ENERGIJSKEGA PARKA NA KRVAVCU.  https://izberemprijaznost.si/

Pobudnica in organizatorka obeh dogodkov na Krvavcu je Maya Peron, ki jo poznate najverjetneje kot ustvarjalko vilinskih simbolov. Pridružite se nam in doživite izjemne goste, vsebine in procese, ki se vas bodo globoko dotaknili ter vam zagotovo pomagali narediti korak naprej in odstrli novo dimenzijo!

Odprtje energijskega parka bo na dan Polne Lune v Kozorogu

Ta faza Lune nastopi na 1 stopinji in 7 minutah Kozoroga in vpliva na vse planete in kotne točke v vaših rojstnih kartah, ki se nahajajo na približno 0 do 5 stopinjah glavnih znamenj: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog in na 27 do 30 stopinjah spremenljivih znamenj: Dvojčka, Devica, Strelec in Ribi.

Ta Polna luna osvetljuje ta konflikt med koreninami (Rak) in potjo (Kozorog). S polno luno pride do simbolične »osvetlitve« v naših življenjih,  čustvenih razkritij, saj izbruhnejo v našo zavest čustva. Zdaj bo idealni čas, da izrazimo, kaj čutimo in odpustimo vse, kar je poVezano s koreninami, transgeneracijsko prtljago in usmerimo namere v skladu željene poti. Polna luna v Kozorogu prinaša čas globoke introspekcije in odločnosti, saj razkriva resničnost naših situacij, ne glede na to, kako težke ali zapletene so.

Dovolite si, da se soočite z resničnostjo svoje situacije, prevzemite odgovornost nad svojim življenjem in smerjo, v katero greste.

Ta polna luna vas spodbuja, da z jasnim umom in trdno voljo prepoznate in sprejmete svoje izzive. Energija zemeljskega Kozoroga vas podpira pri vzpostavljanju trdnih temeljev za prihodnost. To je odlična priložnost za očiščenje slabih navad ali tistih vzorcev, ki vas držijo v stagnaciji ali v ponavljajočih se krogih. Kozorog, znan po svoji disciplini in vztrajnosti, vas bo vodil k preobrazbi in osvoboditvi od vsega, kar vam ne služi več.

Čas je, da prekinete cikle karme in ustvarite Novo pot naprej.

V tem času je pomembno, da razumete polarnost, ki se na osi Rak-Kozorog dogaja. Polna luna osvetljuje konflikt med koreninami in smerjo, kam gremo. Rak predstavlja zasebno življenje, varnost, potrebo po domačem okolju in nego. Kozorog pa simbolizira javno življenje, kariero, ugled in odgovornost. Ta Polna luna vas vabi, da najdete ravnovesje med temi dvema vidikoma svojega življenja. Potrebujete toplino in podporo doma, hkrati pa morate izpolnjevati svoje ambicije in prevzemati odgovornost v zunanjem svetu.

Navezanosti in ljubezni vlada Rak, medtem ko Kozorog vlada dosežkom, nagradam in kaznim. Polna luna v Kozorogu je idealen čas, da pregledate svoje osebne in profesionalne odnose. Ali prejemate in dajete dovolj ljubezni in podpore? Ali sledite svojim ciljem in sprejemate odgovornost za svoje življenje? Vesolje je na vaši strani, zato izkoristite to energijo za dosego harmonije med vašimi notranjimi čustvi in zunanjimi obveznostmi.

Zdaj je čas, da se odločite, kakšno pot želite naprej.

S Polno luno v Kozorogu imate moč in podporo, da ustvarite trdne temelje za prihodnost, prekinete stare vzorce in začnete na novo.

Verjemite vase, prevzemite odgovornost in stopite na pot osebne in duhovne rasti. Vesolje vam stoji ob strani in vas podpira na vsakem koraku.

Izziv, ki vam ga bo servirala na pladenj ta Polna Luna je, da bi lahko trdno pristali na realnih, trdnih tleh, saj boste spoznali, da ste popolnoma zaslepljeni verjeli v iluzijo vaše »zrežirane« resničnosti, ki se bo zdaj razblinila, kot milnat mehurček.

Polna luna v Kozorogu, bo namreč v kvadratu z Neptunom, ki prinaša čas izzivov in preobratov, pa vendar tudi priložnosti za globoko duhovno rast in jasnost. Kvadrat med Luno in Neptunom prinaša konflikt med resničnostjo in iluzijo, med praktičnostjo in sanjami, kar lahko vodi v zmedo, negotovost in občutek nejasnosti.

Dovolite si, da se soočite z resničnostjo svoje situacije, vendar bodite pripravljeni na to, da morda ne bo vse tako, kot se zdi. Neptunova energija lahko zamegli meje in ustvari iluzije, zaradi česar je težko ločiti resnico od fikcije. V tem času je ključnega pomena, da se držite trdnih dejstev in ne dovolite, da vas prevzamejo negotovosti ali strahovi.

Ta Polna luna vas v nadaljevanju spodbuja še, da prevzamete odgovornost nad svojim življenjem in smerjo, v katero greste. Ta aspekt je dobra priložnost za očiščenje slabih navad ali vzorcev, ki vas držijo obtičane ali v ponavljajočih se krogih.

Čas je, da prekinete cikle karme in ustvarite novo pot naprej, a pri tem bodite previdni in razločite med svojimi resničnimi cilji in tistimi, ki so morda le plod vaših iluzij ali zavajanj.

Kvadrat med Luno in Neptunom lahko prinese tudi občutke razočaranja ali zmedenosti, zlasti glede vaših čustvenih potreb in sanj. Pomembno je, da se zavedate te dinamike in se izognete begu v fantazijo ali pretiranemu idealiziranju situacij in ljudi. Bodite pozorni na morebitne prevare, zavajanja ali samoprevaro.

Polarnost Rak – Kozorog, ki se nanaša na ravnovesje med zasebnim življenjem, domačnostjo, potrebo po domačem okolju in nego (ki jo predstavlja Rak) ter javnim življenjem, kariero, ugledom in odgovornostjo (ki jo predstavlja Kozorog), je zdaj še bolj izpostavljena. Navezanosti in ljubezni vlada Rak, dosežkom in nagradam ali kazni pa Kozorog. V tem času boste morda morali bolj pazljivo usklajevati svoje sanje in cilje s svojimi resničnimi odgovornostmi in obveznostmi.

Vesolje je na vaši strani, vendar vam hkrati pošilja izziv, da najdete pravo ravnovesje med vašimi sanjami in realnostjo. Uporabite energijo Kozoroga za strukturo in odgovornost, hkrati pa dovoljujte, da vas Neptun vodi k večji intuiciji in sočutju. Na ta način lahko prečistite svojo pot in ustvarite temelje za stabilno in izpolnjujočo prihodnost.

Vedite le eno, da je Polna luna v kvadratu z Neptunom priložnost za globoko duhovno rast in integracijo vaših sanj v resničnost. Bodite pogumni, prevzemite odgovornost in si dovolite sanjati, vendar ne izgubite stika z resničnostjo. Vesolje vam stoji ob strani in vam daje Moč, da premagate izzive in ustvarite jasnost v svojem življenju.

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca, Shana