IzpostavljenoMatejin kotiček

Ustrezno šolanje psa

Najbolj idealno je šolanje začeti z dvomesečnim mladičkom, saj ponavadi za seboj še nima nobenih nezaželjenih vedenj. Vsekakor je vzgoja nekaj kar je v tem času zelo priporočljivo.

Tako se bo vaš kuža znal obnašati na sprehodih, pri srečanju z drugimi psi in predvsem vedel kdo je njegov »vodja«. Različne šole ponujajo zelo razgibane programe, ki pa jih lahko opredelimo nekako takole (vzeto iz inter.strani kinološkega društa Maribor):

Igralne urice – namenjeno predvsem mladičkom do 4.-5. meseca starosti. Poudarek je na igri in socializaciji psička.

Mala šola – Za pse od 4. do 9. meseca. Ustvarjanje kontakta in komuniciranja med psom in vodnikom.

Začetni tečaj – Tečaj lahko obiskujejo veliki in mali psi neglede na poreklo ali pasmo. Naučijo se preprostih osnovnih vaj poslušnosti kot so vodenje na povodcu, sedi, prostor, odpoklic, odlaganje in obnašanje psa v skupini ljudi, ob tem pa so deležni izdatne socializacije tako med drugimi psi kot med ljudmi.

Nadaljevalni tečaj – Tečaj je namenjen psom, ki so predhodno obiskovali začetni tečaj in ga zaključili z izpitom A. V nadaljevalnem tečaju se pripravljamo na izpit B-BH, ki je sestavljen iz treh delov: prvi del je za vodnika,izvaja se v obliki testa z vprašanji iz področja kinologije, drugi del je preizkus vodenja na povodcu, proste vodljivosti, sedi, prostor v gibanju z odpoklicem in odlaganje psa, v tretjem delu pa sledi preizkus obnašanja psa v urbanem okolju

Agility – Psi se skozi igro in z nagrajevanjem naučijo izdelovanja različnih ovir, vodnike pa naučimo, kako psa pravilno pripeljati skozi zaporedje ovir – parkur.

Rally Obedience– Rally obedience je namenjen vsem psom nad enim letom starosti ne glede na velikost ali pasmo. Je lahko zelo dobra nadgradnja za vse, ki so že (deloma) osvojili osnovne vaje iz poslušnosti. Na tečaju se pripravljamo na izpit iz Rally Obedience, ki je športna disciplina, kjer vodniki in psi na vnaprej pripravljeni progi opravljajo različne naloge.

Vir: Veterina Plevnik

Morda vas bo zanimalo tudi…

Morda vas zanima tudi...
Aktualno pozitivnoEtiIzpostavljeno

Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja....

Iz prve roke je odlično in unikatno zasnovano spletno podjetje, sodelovanje s katerim se je…
Preberite več
Aktualno pozitivnoIzpostavljenoZdravo življenje

Sajenje morske trave pod vodo

Danski potapljači v boju proti podnebnim spremembam. Raziskave o sajenju rastlin pod vodo izkazale…
Preberite več
Aktualno pozitivnoIzpostavljenoJem zdravoPekarna PečjakPodjetja se predstavljajo

Pekarna Pečjak - že 50 let.

Po vstopu Slovenije v EU se je začelo podjetje odpirati proti tujim trgom, sprva preko…
Preberite več

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja