MY CHI – SHANA FOGIE

SHANA FOGIE – Zvezdni vpogled Iz prve roke – April 2024


Za mesec april 2024

April je eden od najpomembnejših astroloških mesecev v tem letu, ker je v tem času še aktivacija obeh mrkov na karmični osi Oven – Tehtnica. Verjetno tudi sami čutite ali se vam zdi, da čas teče s kvantno hitrostjo. Ker smo v obdobju mrkov, imajo vse niti v svojih rokah bogovi in boginje ter neVidne sile naše usode.

Na površje bodo izplavali ponovno vsi vzorci in karmični programi, ki jih boste morali izčistiti.

Arhetip, ki bo vladal v aprilu je Obešenec, vidik, ki je povezan z razreševanjem karmičnih vzorcev.

Pomagal vam bo ozavestiti stare neustrezne programe, vzorce in načine vedenja, ki skozi odnose v vas sprožajo »notranje konflikte« in prinašajo na dan vsebine, ki jih niste predelali. Zdaj se boste soočali s svojim starimi vzorci, odnosi in temami, ki jih niste razRešili.

Ego bo trpel, sploh pri tistih posameznikih, ki niso v življenju izpolnili sebe. Tako se bo skozi projekcije v odnosih kazal, kot vaša lastna tema, s katero se boste zrcalili v Svetlobo na drugi strani. Sami boste na vsak način želeli očrniti odnos.

Vidik Obešenca predstavlja tudi ego in maske, za katerimi se skriva pravi obraz. Lahko se boste tudi sami dobesedno počutili, da vas bo, vaš lastni, preVelik »Ego« dobesedno »obesili«. Ta se bo kot rečeno lahko zrcalil skozi odnos, v katerem boste pravzaprav gledali sebe, skozi projekcijo svojih lastnih nezavednih vsebin, ki jih boste projecirali na odnos. Bolj kot boste kazali s prstom na druge, bolj boste razkrivali sebe, svojo rano in svoje nezavedno.

Enako bo veljalo tudi za družbo. Na kolektivnem nivoju bodo maske padle, sploh pri tisti, ki so na vodilnih položajih, se bo razkril košček resNIčnosti in znova se bo v množici naselil dvom ter nezaupanje. Razkritje dinamike, ki  stoji v ozadju in kaj v biti napaja elito, bo kruto razkritje, ki bo mnogim dobesedno vzel dih. Smrti v sumljivih okoliščinah, razrešitve funkcij vodilnih v gospodarstvu in političnem sektorju, kot tudi razkritje zdravstvenega stanja le teh, bodo vodile v odstop in razrešitev z vodilnih položajev mnoge kraljeve in politične veljake ter druge vplivneže in tudi estradnike.

V mesec bomo zakorakali skozi prvi retrogradni obrat Merkurja v tem letu, ki se prav tako začne ob vstopu, 1. aprila, v ognjenem znamenju Ovna.

Ta bo mesec obarval še bolj nepredvidljiv in zavit v meglo. Ko govorimo o fazi retrogradnega Merkurja, mislimo na obdobje, ko se Merkur giblje počasneje kot Zemlja okoli Sonca. Merkur vlada povezovanju, komunikaciji, novicam, potovanjem, tehnologiji, tračem in informacijam. Retrogradni Merkur v Ovnu prinaša obdobje, ko je komunikacija lahko bolj zapletena in se lahko pojavijo težave pri razumevanju med ljudmi. To lahko vpliva na naše odločitve in način izražanja. Morda se bomo morali bolj potruditi, da se razumemo med seboj, in biti bolj previdni pri sklepanju dogovorov ali podpisovanju pomembnih dokumentov, kar pomeni, da lahko pričakujemo vrsto zapletov na teh področjih in nezgod, kot so napačna komunikacija ali nesporazumi.

Kot planet komunikacije, retrogradni Merkur povzroča določeno stopnjo zmede.

Merkur vlada našemu »nižjemu« umu – kako zaznavamo in razlagamo informacije, ki jih prejmemo iz našega okolja, in kako te informacije posredujemo drugim. Med retrogradnim Merkurjem je odločanje polno izzivov.

Ni treba posebej poudarjati, da ni priporočljivo podpisovati pogodb, sprejemati pomembnih odločitev ali ustanoviti novega podjetja.

Ob retrogradnem Merkurju so zamude in izzivi verjetnejši. To je čas, ko nas lahko malomarnost z denarjem, prenagle odločitve, nagle poti in akcije, povezane z našimi osebnimi podatki ali papirologijo res drago stane, saj ne vidimo »drobnega tiska«. V tem obdobju retrogradnega Merkurja boste morda ponovno razmišljali o preteklem mnenju ali kakšni zamisli. Poglejte, kje imate v svoji rojstni karti znamenje Ovna, tam bo seveda tudi Merkur, ki vam lahko da namige o tem, o čem boste razmišljali. Morda boste pogledali na pretekle odločitve in ideje z nove, morda z bolj razsvetljene perspektive. To je čas za ponovni premislek o pobudi ali podvigu, morda bi lahko celo razmislili o obnovitvi preteklih podvigov in projektov, da bi morebiti morali zastaviti stvari povsem drugače.

Pričakujte tudi čas napetosti, saj je Merkur v Ovnu nepotrpežljiv in želi odgovore takoj. Zavedajte se tudi, da so velike možnosti, da bi bili vaši komentarji ostri ter preveč direktni in bi lahko naredili večjo tudi škodo.

Aprilska faza retrogradnega Merkurja prinaša čas, da natančno razmislite o svojih dejanjih, preden sprejmete pomembne odločitve, da se izognete težavam v nadaljevanju, ker…

Retrogradni Merkur v Ovnu lahko prinese težave v komunikaciji in načrtovanju, zato je pomembno, da pazite na svoje besede in se izogibate impulzivnim odločitvam.

Predvsem tisti, ki ste koleriki – karakterno impulzivni, pazite, da ne boste delovali preHitro in iz svojega ega. Vzemite si čas za razmislek, saj bi lahko povsem običajne stvari sicer, če se prenaglite ali jim ne posvečate veliko pozornosti, bile napačno razumljene in bodo vodile do težav. Vzemite to raje kot priložnost, da uredite stvari na vseh ključnih področjih svojega življenja, predvsem pa v svojih odnosih.

In aprilski cukrček?

Delajte na sebi

Poslušati je eno, ampak… res znate? In, kot drugo ali vse to, kar poslušate tudi zares slišite, brez da vsiljujete svoje poglede, osebo prekinjate in ji skačete v besedo zato, da poveste svoje mnenje. ZaČutite, kaj govori vaš sogovornik, partner? Glede na to, da planet Merkur vlada komunikaciji v vseh oblikah, pa naj gre za pisanje ali govorjenje, velja enako, da se potrudite in ste bolj pozorni na vse, kar vključuje pogovor, pa naj gre za pogajanja in delovne dogovore, do potovalnih načrtov ali urejanja partnerskih zadev.

Izziv bosta potrpežljivost in prijaznost!

Ja, oboje je Ovnu malce tuje. On vse ve, zna in ga ne zanimajo drugi. Saj je center vsega, kaj on hoče. Tudi pri povsem preprostih stvareh, kot je pregledovanje vaših e-poštnih sporočil, si zagotovite, da ni prostora za nesporazume in dovolite za dodaten čas za pregled morebitnih novih pogodb. Te bodo naredile veliko razliko, zato upoštevajte to zlasti, če se zdi, da si ljudje napačno razlagajo vaše besede.

Ne odločajte se! Vse večje odločitve prestavite na kasneje.

Kot sem napisala, retrogradni Merkur je zrel za nesporazume, zato razmislite o pritisku in naredite premor pri vseh večjih pogovorih, ki bodo imeli dolgoročen vpliv na vas. Kjer je le mogoče, je najbolje, da velike pogovore, pomembne pogodbe in sodelovanja, prihranite za čas, ko se bo Merkur vrnil v normalno stanje, saj vam bo to verjetno prihranilo kar nekaj težav.

Sončev mrk in vnovična aktivacija karmične osi Oven – Tehtnica

Sezona mrkov je letos od 19. marca do 21. aprila 2024! V duhovnosti ima vse svoj pomen, svoj red in je v skladu s cikli, ki so se že zgodili, ker pa se sezona mrkov letos prekriva tudi z astrološkim, dejanskim Novim letom, lahko slutimo, da bo to še posebej energetsko močan mesec, poln zagona. Ja mesec, ki ga ne bomo pozabili, saj odpira vrata v povsem neZnan, Nov svet. Maske bodo padle, reset na globalni ravni pa bo vse do konca maja prinesel močne prekretnice v razumevanje naše zgodovine.

Lunin mrk, ki se je zgodil konec marca, 25. v Tehtnici nam je omogočil, da uravnotežimo tehtnico in dosežemo ravnovesje v našem umu in srcu, pri čemer zlijemo Razum s Čustvi. Ta aktivacija, ki je aktivna naslednjih 6 mesecev nas spodbuja, da ugotovimo, kako se osredotočamo na določeno osebo, navado, situacijo ali vzorec, zlasti v odnosih in skupinski dinamiki.

Sončni mrk v Ovnu, ki bo 8. aprila, bo verjetno na plan prinesel različne sestavine, ki so vzbudile vašo radovednost in zanimanje med Luninim mrkom, saj bodo te vsebine kulminirale v nekaj oprijemljivega, Novega. Kot feniks, ki se bo dvignil iz pepela. Ta energija bi vam lahko dala moč in zagon za uresničitev vaših ciljev in vizij. Čeprav je portal, ki se odpre v času mrka med 25. marcem in 8. aprilom intenzivno kratek, bodo posledice in celjenje ran trajale še nekaj mesecev. Tema, ki jo Sončev mrk prinese je nekakšen »reset«, ki vam bo omogočil v življenju, da se boste premaknili v pravi in bolj ustrezni smeri za vas.

»Reset Luči« bo vodil do preboja

Če ste se pred temi datumi (zlasti v začetku marca) počutili nekoliko izgubljeno ali kot da niste mogli videti, kaj prihaja, vendar ste čutili, da se stvari pripravljajo na premik … ste začutili pravi čas. Med sončnimi mrki je Luna neposredno med Zemljo in Soncem (znano kot konjunkcija, spoj ali srečanje Sonca in Lune). V tem kratkem času lahko Luna blokira Sončno svetlobo in nas začasno odklopi od našega občutka za resničnost. Sončni mrki nastanejo ob mlaju Lune –  popolni sončni mrk, ki bo 8. aprila 2024 je mlada luna v znamenju Ovna.

Mrki so kot portal v višje stanje zavesti, ki nas vodijo tja, kjer moramo Biti. Delovali bodo kot močni vodniki, ki nas bodo usmerjali na Poti k našemu višjemu Cilju.

Da pa bi razumeli kakšno dinamiko prinaša Sončev mrk, moramo pogledati, kaj se je dogajalo 25. marca 2024, ko je nastopil prvi mrk v tem letu, Lunin mrk, ob Polni luni v Tehtnici! Ta lunin mrk je bil povezan s 14. oktobrom 2023, ko je mrk v Tehtnici (mlada luna) sprožila dogodke v naših življenjih. Če se spomnite, kakšna tema je bila takrat v vašem življenju v ospredju, bo lažje, saj boste to dinamiko okušali znova tudi zdaj. Vendar je še čas in priložnost za širjenje miru tudi na individualni ravni. Lunin mrk v znamenju Tehtnice 25. marca vas je lahko opozoril, da preučite svoje odnose in kako dobro sobivate z ljudmi, ki imajo morda zelo drugačne vrednote in načrte od vaših.

Za popolno ponastavitev je potrebno čiščenje starega.

Mrki so kozmični sprožilci, odpirajo in zapirajo portale. Ta kulminacijska točka nas bo prisilila k priznanju, kaj je in kaj ne deluje več v našem življenju. Ob koncu meseca marca ste lahko začutili da prihajajo velike spremembe, zaključki in povsem nove smernice. Pomembno je, da NE poskušajte nadzorovati te energije. Verjemite, da vas je Mrk v Tehtnici popeljal točno tja, kamor ste namenjeni. Vzemite si ta čas kot priložnost za razmislek in vpogled, namesto, da sprejemate velike odločitve! Tudi v fazi med mrki velja, da bo glavnina dela na odnosih in ranah.

Nekakšna kriza v odnosih se nadaljuje

Ja, lahko bi rekli celo nekakšna kriza zavesti ali nenadno zavedanje pomanjkanja v našem življenju. Mrk nam tako nudi zlato priložnost, da raziščemo svoje čustvene potrebe v kontekstu polarnosti hiše – področja, kjer se zgodi mrk v naših rojstnih kartah.

Odnosi so lahko v tem času preizkušeni, pretrgani ali okrepljeni. Naše odkritje je lahko čustveno nabito in dramatično.

Nekaj dni prej in v času mrka se vse lahko zdi veliko in celo večje od življenja. To bo lahko trenutek spoznanja, ko se lahko močno zavemo svojega pomanjkanja. To razumevanje nas lahko spodbudi k dejanjem, čeprav je lahko na začetku poti nekaj kaosa.

To je čas za delo na razčiščevanju preteklih vzorcev, ki so nas zadrževali pri izpolnitvi odnosa.

Pomembno je, da se zavedate, da so prihajajoča razkritja lahko napihnjena in dramatična, vendar jih ni mogoče zanemariti, saj izvirajo iz resničnih občutkov. Ne pozabite, da pri mrkih dobimo močan poudarek na enem področju življenja, a zatemnitev na drugem področju, zato je smiselno počakati, da sprejmemo pomembne odločitve, ko lahko vidimo sliko v celoti. Ta mrk bo seveda osvetlil »karmičen del«, ki ga bo potrebno v naslednjem pol leta tudi oddelati.

Tudi Kiron, ki je v znamenju Ovna in je na drugi strani karmične osi, kaže, da se je potrebno premakniti in razrešiti, saj se duša osvobodi rane s tem, ko jo ozavesti in sprejme.

Marčevski Lunin mrk je lahko pritegnil vašo pozornost prav na disfunkcionalna področja vašega življenja. Čustva, uvidi in spoznanja so lahko bila velika. Lahko so vedno aktualna, saj se veliko bolje zavedate, kaj je potrebno narediti. Vsekakor bo zdaj kar veliko izzivov prinesel retrogradni Merkur, saj ne bo kazal prave slike odnosa, morebiti bi se soočali z izzivi lanskega decembra, prav v partnerskih razmerjih  bi lahko prišlo do določenih uvidov, ko boste prišli do točke, da se boste zavedali, da je začetek konca ali »reset« nujno potreben, da boste lahko začeli znova. Zdaj se verjetno že zavedate, kaj vam je Lunin mrk osvetlil.

Torej,  kje ste pretiravali s svojo neodvisnostjo ali osredotočanjem na »jaz« (Oven), kjer je to šlo na račun naše perspektive, druženja in odnosov (Tehtnica).

Razsvetljenje v tednih po lunaciji nam nudi zlato priložnost za raziskovanje naših čustvenih potreb, kar na koncu vodi do pozitivnih dejanj in odločitev.

No, in v aprilu sledi… srečanje  s svojo rano… »KIRONSKI MRK«

Popolni sončni mrk 8. aprila 2024 nas lahko postavi na Novo pot, ki si je sami niste zamislili. Čeprav je morda presenetljivo – ali pa se zgodi nekaj, kar sploh niste pričakovali, saj vam Sončni mrk ponuja večjo vizijo. Kot človeška bitja imamo omejen fokus in naravno je, da se osredotočimo na to, kar je pred nami. Včasih pa lahko to omeji našo perspektivo in povzroči, da zamudimo priložnosti.

Vsi bomo občutili učinke Sončevega (Luč) mrka (popolna pomračitev) »ko ugasne luč«. Pri aprilskem popolnem mrku, pride po mojih videnjih do popolne pomračitve, ki prinese skozi to lunacijo nekakšen RESET. Ta lahko razkrije kakršno koli praznino v trenutnih tirnicah naše Poti in nas na drugi strani pozove, da prevzamemo odgovornost in utremo Pot tam, kjer so naši talenti, danosti in darovi, ki jih prinašamo kot duša.

Pa vendar… zdaj na oder velike pomračitve stopi še Kiron. Naša RANA.

Oči bomo usmerili v Kirona, planetoid »ranjenega zdravilca«, ki kroži med tradicionalnim Saturnom in radikalnim Uranom. 8. aprila 2024 stoji Kiron tik ob popolnem sončnem mrku! Kiron, ki ga simbolizira ključ, nam pomaga odkleniti modrost, pridobljeno v naših stiskah in nam lahko v tem položaju pokaže svojo prisotnost v aprilu.

Torej, če povzamem: Luna, Sonce in Kiron, Severno sečišče… vsi se vrstijo v Ovnu, znamenju bojevnika in transcendentnega voditelja, ki jim vlada Mars, arhetipski ljubimec. Torej, na kolektivni ravni bo iniciacija skozi aktivacijo rane, kjer se hkrati aktivira tudi moč bojevnika in transcedentalnega voditelja, ki je v vsakem izmed nas.

Pomembna smernica ob Sončevem mrku…

Prav vsi bomo občutili učinke Popolnega sončnega mrka, aprila 2024, ko bo »ugasnila luč«. Ampak, ko se vrne Svetloba, se vrne tudi Jasnost. Tako lahko mrk, ki bo 8. aprila, sprožil osupljiv osebni razvoj dogodkov v vašem življenju, globalni dogodek ali pa osupljiv znanstveni preboj.

In, kaj je bistvo spomladanskih mrkov 2024?

Da rečete DA SEBI!

Kaj prinaša Sončev mrk vam?

Ta mrk prinaša dobesedno ali v prenesenem pomenu »reset« vsakega izmed nas –  vsak ga bo doživel seveda na svoj način, na mestu, kjer ga potrebuje ter na način, kot mu bo dan. Pričakovanja? Da nimamo pričakovanj. Torej? Samo prepustiti se in BITI!

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca, Shana


Preberite več…


Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com