Med griči vinogradov, stran od vrveža mesta Maribor se na svojem hribu razprostira skrit zaklad. Kmetijsko posestvo, ki je dolga leta počivalo. Sonce, vir energije, zemlja, ki nam daje vse kar potrebujemo za življenje in ljubezen do narave so sile, ki so nas usmerile nazaj k bistvu in pripomogle k ustvarjanju Posestva SONČNI RAJ.

Werner priporoča iz prve roke!

Bogdan Mak in Petra Mak, lastnika in kreatorja posestva Sončni Raj

Sva Petra in Bogdan Mak, lastnika Posestva SONČNI RAJ in kreatorja vseh vsebin, ki jih ustvarjamo na posestvu. Ste ga že obiskali? Za nakup zapuščene kmetije sva se odločila zaradi želje po stiku z naravo. Iz tega prihaja želja (in posledično poslanstvo) po tem, da ustvarjava v naravnem okolju in hkrati vzpodbudiva še koga, da ubere nama podobno pot.

V otroštvu sva bila oba tesno povezana z naravo, podeželjem, domačim okoljem. Ta občutek zdaj v sebi ponovno obujava. Iz tega prihaja želja po tem, da ustvarjava v naravnem okolju in hkrati vzpodbudiva še koga, da ubere nama podobno pot. Ekološko kmetijstvo, za katerega sva se odločila, temelji na poslušanju in razumevanju narave, saj je to tudi naš namen bivanja na Zemlji.

Po osnovni izobrazbi nisva kmetovalca, sva ekonomistka in inženir lesarstva. A ravno v tem je najin čar, da si želiva novih izkušenj, novih znanj in učenja, s katerim bova lahko bogatila okolje, v katerem živiva in delujeva. Živiva sedaj in za trenutek v katerem sva, prepuščava se občutku in zaupava v stvari, ki se nama dogajajo. Pri tem pa poslušava našo veliko učiteljico – naravo in njene ritme.

Priporočamo iz prve roke!

Posestvo SONČNI RAJ – košček raja med griči vinogradov, stran od mestnega vrveža Maribor

Med griči vinogradov, stran od mestnega vrveža Maribor se na svojem hribu razprostira skrit zaklad. Kmetijsko posestvo, ki je dolga leta počivalo, nas je poklicalo, da ga spremenimo in približamo ljudem oziroma obudimo njegovo rodovitno zemljo. Sonce, vir energije, zemlja, ki nam daje vse kar potrebujemo za življenje in ljubezen do narave so sile, ki so nas usmerile ustvarjati Posestvo SONČNI RAJ.

Posestvo SONČNI RAJ se je v letu 2015 počasi pričelo prebujati v vsej svoji lepoti. Najboljše rodovitne površine smo zasejali z industrijsko konopljo, bučami, piro, bobom, ter sladkim krompirjem batata. Posebnost posestva je vsekakor nastajajoč nasad zelišč, ki bo z leti pridobil svojo prepoznavno obliko. V zeliščnem vrtu lahko trenutno občudujemo kreacijo ognjiča, smilja, žajblja, pelina, ameriškega slamnika, šentjanževke, ter sivke. Celotno kmetijstvo Posestva SONČNI RAJ sloni na ekološki pridelavi, saj se zavedamo, da je skrb za naše okolje ena najpomembnejših nalog naše generacije.

Na naših površinah želimo v naslednjih letih omogočiti obiskovalcem pristen stik z naravo. Pokazati, da je možno sobivanje in vračanje nazaj k našim koreninam tudi v času hitrega tempa življenja. Širši javnosti želimo ponuditi nekaj več, podati informacije, ki jih bodo naši zanamci še kako potrebovali v kolikor bodo želeli z občutkom izkoriščati darove narave, ki nam jih daje.

Posestvo SONČNI RAJ, ponuja svežino in drugačnost, tako zaradi svoje lege, kot tudi zaradi svojega pristopa. Vaš obisk pri nas, naj bo doživetje, tako za odrasle, kot tudi za otroke. Vodeni ogledi po zeliščnem vrtu, sprehod po trajnostnih nasadih v naravi ali obisk izjemnih dreves v gozdu, je le nekaj idej kako doživeti popolnoma drugačen, poseben dan v naravi.

Glede na letna obdobja pa za vas pripravljamo različne delavnice s področja izdelave naravne kozmetike, tinktur … Ker želimo, našim obiskovalcem ponuditi drugačno izkušnjo za vas na našem posestvu izvajamo Ritual hoje po žerjavici, dneve namenjene druženju nežnejšega spola v Rdečem šotoru, jogo v naravi, zipline za odrasle in otroke, ter še veliko več.

Na naših površinah želimo v naslednjih letih omogočiti obiskovalcem pristen stik z naravo. Pokazati, da je možno sobivanje in vračanje nazaj k našim koreninam tudi v času hitrega tempa življenja. Širši javnosti želimo ponuditi nekaj več, podati informacije, ki jih bodo naši zanamci še kako potrebovali v kolikor bodo želeli z občutkom izkoriščati darove narave, ki nam jih daje.

Oglejte si posestvo Sončni raj!

Več o nas na naši strani: https://posestvosoncniraj.si/

Werner priporoča iz prve roke


Posestvo SONČNI RAJ, med griči vinogradov, stran od vrveža

Sponzor prispevka: Posestvo sončni raj
___________________________

SPLETNA STRAN POSESTVA SONČNI RAJ
https://posestvosoncniraj.si/

OGLEJTE SI ŠE FONTANO VIN
https://www.fontanavin.com/

OGLEJTE SI ŠE HOJO PO ŽERJAVICI
https://hojapozerjavici.si/

Preberite več…