Izjava o varstvu osebnih podatkov

Uporaba in obdelava osebnih podatkov

V skladu z vsakokrat veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP-1) sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen. V primeru uporabe spletnega mesta www.izprveroke.com, ki je v lasti podjetja Kaori d.o.o. (v nadaljevanju podjetje) se šteje, da je podana prostovoljna izjava volje posameznika, in sicer njegovo ravnanje nadaljnje uporabe spletišča po vstopu na to spletno stran oziroma ob prijavi na e-novice ali na drug način ob podanem soglasju, uporabi oziroma naročanju na storitev podjetja (npr. ustno po telefonu, pisno po pošti, s klikom na ikono na spletišču, ipd.). Za osebno privolitev posameznika se bo tako štela pisna, ustna ali druga oblika podane privolitve uporabnika. 

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje podatke:

Osebni podatki:

 – ime in priimek osebe (za identifikacijo)

 – naslov elektronske pošte (pri prijavi v naše e-novice in za potrebe pošiljanja e-novic)

 Ostali podatki:

  • kraj bivanja (za razpršenost pri podeljevanju nagrad in daril)   Za uporabo nekaterih storitev na naši spletni strani je potrebno zbrati nekatere osebne podatke. Da zadostimo potrebam EU zakonodaje, vas moramo obvestiti, katere podatke beležimo. Prav tako smo vam dolžni sporočiti kako te podatke shranjujemo. Vse podatke, ki nam jih sporočite, shranimo varno in ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam razen, če bo to zakonsko od njega zahtevano in/ali bo podjetje primorano (zaradi prekrškov, kaznivih dejanj, zlorab…).

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov upravljalca je v prvi vrsti oseben pristop pri pošiljanju e-novic. Upravljalec pa si pridržuje pravico obdelovati osebne podatke tudi zaradi potreb statistične obdelave, segmentacije bralcev in naročnikov na e-novice, obdelave preteklega spletnega obnašanja, pošiljanje e-novic, promocijske vsebine, vabil na dogodke, podeljevanje daril oz. nagrad … 

Upravljalec bo osebne podatke, ki jih bo pridobil od uporabnikov, obdeloval tudi za namene neposrednega trženja storitev, produktov ali ostalih aktivnosti povezanih s podjetjem (npr. vabilom na dogodek, ki ga organizira podjetje).

Prijava uporabnika na naše e-novice

Uporabniki imajo možnost, da se prijavijo na naše e-novice, kjer jih obveščamo o naših novostih na spletni strani in nagradah. Prijava je povsem prostovoljna. Potrditev prijave je izvedena na način, da uporabnik po prijavi prejme še potrditveno sporočilo. Tako se zagotovi, da se je res prijavil uporabnik tega e-poštnega predala. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi iz naše e-mail liste. Prijava je možna prek spletnega obrazca. 

Tvoji podatki so strogo varovani, preko spletnega ponudnika Mailchip za zbiranje elektronskih naslovov (www.mailchimp.com). Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z zakonom ZVOP-1.

Za potrebe analize in ugotavljanja delovanja spletne strani se beležijo strežniške dnevniške datoteke. Le-te ne zajemajo nobenih osebnih podatkov. 

Pravica uporabnika zahtevati prenehanje uporabe osebnih podatkov

Uporabniki spletne strani lahko kadarkoli zahtevajo od upravljavca spletne strani, da mu posreduje podatke, kateri osebni podatki o uporabniku se hranijo v bazah spletne strani podjetja. Prav tako ima uporabnik pravico zahtevati izbris vseh podatkov, ki jih hranimo v bazah spletne strani podjetja. Svojo zahtevo sporočite na e-mail naslov info@izprveroke.com ali z direktno odjavo v e-novicah. Podatke bomo izbrisali v zakonsko določenem roku. 

Vse vsebine, objavljene na spletni strani www.izprveroke.com so last podjetja KAORI d.o.o. in se lahko brez privolitve uporabljajo le v nekomercialne namene. 

Podjetje ne odgovarja za morebitne občasne težave na spletnih straneh.

Podjetje si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani.

Tvoji podatki se bodo uporabljali izključno za informiranje o novostih (novem zapisu na strani), produktih in storitvah v kolikor bodo, predavanjih, seminarjih, webinarjih in ostalih stvareh, povezanih z s.p. dejavnostjo. Tvoji podatki so strogo varovani, preko spletnega ponudnika Mailchip za zbiranje elektronskih naslovov (www.mailchimp.com). Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z zakonom ZVOP-1.

POGOJI POSLOVANJA

Podatki podjetja:

Kaori d.o.o., Sončni Log 7, Logatec, 1370 Logatec, Davčna številka: SI68040865, Matična številka: 6025145000, IBAN: SI56 1010 0005 5543 941, Banka Intesa Sanpaolo d.d..

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij

Izprveroke.com se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko) in b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon). 

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Kaori d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Komunikacija

Izprveroke.com bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS-sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo izprveroke.com izrecno spoštovala.

Ocene, mnenja in priporočila

  • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
  • Izprveroke.com omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Izprveroke.com pregleda. Izprveroke.com ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni izprveroke.com ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
  • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Izprveroke.com dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Izprveroke.com ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Izprveroke.com, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na izprveroke.com.

Pravno obvestilo 

Spletni portal izprveroke.com in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in videoelementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Spletni portal izprveroke.com se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne strani. 

Pritožbe in spori

Kaori d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Kaori d.o.o se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@izprveroke.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kaori d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Kaori d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Kaori d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.