AmbasadorIzpostavljenoJem zdravoMediterra

Čudežna aronija – kraljica jagod!

Black chokeberry (Aronia melanocarpa) in wooden bowl, fresh black chokeberry in wooden spoon

Aronija je listopadna grmovnica, ki se uvršča med jagodičevje. Je v bližnjem sorodu s hruško, nešpljo in jerebiko. Zaradi njene skromnosti in nezahtevnosti, predvsem pa zaradi njenih zdravilnih lastnosti, je idealna za domači vrt. Črni plodovi bodo pritegovali poglede, v jeseni pa bo kraljevala v vsej svoji lepoti, saj jo bodo krasili ognjeno rdeči listi in obarvali vaš vrt.

Zakladnica zdravja

Skrivnostna moč aronije je v temno modri barvi ploda – to značilno temno barvo zrelim plodovom aronije daje antokian, barvilo, ki plod in seme ščiti pred UV-žarki. Omenjena snov zelo ugodno učinkuje tudi na organizem, saj slovi po svojem močnem antioksidativnem delovanju. S tem pripomore k boljšemu počutju, nas napolni z energijo in zavira proces staranja.

Vsebnost antocianina in proantocianidina v aroniji je največja izmerjena količina v rastlinah do sedaj in jo po moči antioksidativnega delovanja postavlja na prvo mesto med jagodičevjem!

Krepi, razstruplja, ščiti,…

Poleg antokiana plodovi aronije vsebujejo tudi biofenole, ki pospešujejo celjenje ran, odstranjujejo strupene snovi iz telesa, zmanjšujejo vnetja, uravnavajo krvni tlak in večajo elastičnost ožilja.

Aronijini plodovi slovijo tudi po vsebnosti karotenov, ki prav tako ščitijo celice pred poškodbami, poleg tega pa preprečujejo nastanek sive mrene in ščitijo kožo pred sončnimi opeklinami.

Aronija izboljšuje cirkulacijo krvi in s tem pomaga pri glavobolu ter migreni. Pospešuje tudi delovanje ščitnice tako da izboljšuje in regulira izločanje njenih hormonov.

Aronija brani pred rakavimi obolenji in blagodejno vpliva na organizem, ki je bil izpostavljen kemoterapiji ter obsevanju.

Pomaga tudi srcu in ožilju, saj čisti kri, pospešuje njeno cirkulacijo, zmanjšuje krvni tlak in količino sladkorja v krvi ter pomaga pri arteriosklerozi in vnetjih ven.

Blagodejno vpliva tudi na prebavila, saj zmanjšuje krče in bolečine v želodcu, umirja vnetje sluznice črevesja ter zaustavlja diarejo. Pospešuje delovanje jeter in pomaga pri odpravljanju s tem organom povezanih bolezni.

Prava vitaminska in mineralna bomba

Z zrelimi plodovi aronije, boste prejeli pravo zakladnico vitaminov in mineralov! Vsebujejo znatne količine vitaminov A, C in E, vitamine skupine B ter celo vitamin P, kalij, kalcij, železo, mangan, molibden, jod in fosfor.

100% sok aronije Mediterra

Mediterra 100% sok aronije je pridobljen iz najkakovostnejših ekološko pridelanih svežih jagod aronije rastline Aronia melanocarpa. Sok je pripravljen izrecno iz svežih jagod in NIKOLI IZ KONCENTRATA. Postopek pridelave s hladnim stiskanjem najboljših jagod zagotavlja ohranitev vseh koristnih lastnosti soka. Sok ne vsebuje konzervansov in ima nežno aromo in trpek močan okus po aroniji. Sok se uporablja v prehrani.

V Mediterri najdete tudi širok spekter ostalih aronija izdelkov, ki vam bodo popestrili jedilnik in blagodejno vplivali na vaše zdravje.

Bio aronija suhe jagode

Bio aronija ekstra džem

Bio aronija special prah

Bio aronija sok

Kje najdete najboljše izdelke iz aronije?
https://www.mediterra.si/kategorija-izdelka/bio-aronija/

Werner

Sponzor prispevka: Baton d.o.o.

Spletna stran podjetja: https://www.mediterra.si/

___________________________

SPLETNA TRGOVINA ekološki izdelki najvišje možne kakovosti z zagotovljeno sledljivostjo države porekla.

Stopite direktno v spletno trgovino Mediterra. KLIK ZA SPLETNO TRGOVINO »

Morda vas bo zanimalo tudi…

Morda vas zanima tudi...
AktualnoAktualno pozitivnoAmbasadorIzpostavljenoLepota in zdravjeWerner iz prve roke

Poseben dar narave.....

Pogosto ga pohodimo, ne da bi vedeli, da med drugim zdravi številne bolezni, povezane s pljuči.
Preberite več
AktualnoAktualno pozitivnoAmbasadorIzpostavljenoWerner iz prve roke

Mini pite iz testenin.....

Prav je, da si vsi prizadevamo za zmanjševanje zavržkov hrane. Ena naših idej so male pite iz…
Preberite več
AktualnoAktualno pozitivnoAmbasadorIzpostavljenoPraktičnoWerner iz prve roke

Resnično dober človek ne počne.....

Resnično dober človek ne žali, izkorišča ali sramoti drugih. Diplome na stenah te ne…
Preberite več

Nam želite kaj sporočiti?
Z veseljem pričakujemo vaše sporočilo, mnenje, pohvalo ali predlog za izboljšavo na info@izprveroke.com